Kaupallinen yhteistyö

Pikku Kakkosen musatähti Verkatehtaalla

Muusikko ja juontaja Tuomo Rannankarin koko perheen lastenkonsertissa Verkatehtaassa 2. helmikuuta kuullaan TV:stä tuttuja lastenlauluja sekä biisejä uudelta lastenlevyltä Leikki on lasten työtä.
Muusikko ja juontaja Tuomo Rannankarin koko perheen lastenkonsertissa Verkatehtaassa 2. helmikuuta kuullaan TV:stä tuttuja lastenlauluja sekä biisejä uudelta lastenlevyltä Leikki on lasten työtä.

Lokakuussa julkaistu lastenlevy on Rannankarin kolmas. Levy sisältää 15 lastenlaulua, joista monet ovat tuttuja televisiosta.

Uuden levyn sävellykset ja sanoitukset ovat omaa käsialaasi. Mistä ammennat aiheita lastenlauluihisi?

– Laulun aiheet syntyvät monella tapaa. Omasta lapsuudesta, omien lasten touhuista vuosien varrelta, ympäristöä ja ihmisiä tarkkailemalla sekä ”täsmätuotantona” oppikirjojen sekä tv-käsikirjoitusten teemoihin.

Leikki on lasten työtä on uuden levyn nimibiisi. Mitä haluat kappaleella viestiä ja miksi?
– Leikin merkitys lapsen kehitykselle on kiistaton. Leikin avulla kehitetään vuorovaikutus-, tunne- ja mielikuvitustaitoja. Kannustan lapsia omaehtoiseen leikkiin. Älylaitteiden aikakaudella se on monelle pelikoneiden paineessa vaikeampaa.

Teet nimenomaan lastenmusiikkia. Millä tavalla kohderyhmä täytyy ottaa huomioon esimerkiksi sävellyksissä ja sanoituksissa?
– Täytyy huomioida, että laulun teemat ja tarinat ovat lapsen kokemusmaailmasta. Lapsi tykkää toistosta, joten lastenlaulussa on hyvä olla sitä, jotta laulu jää mieleen.

Onko lastenmusiikki muuttunut jollakin tavalla vuosien varrella, ja mikä siinä on muuttunut?
– Lastenmusiikin tavoitettavuus on sillä tavalla muuttunut, että sitä ei kuule radiosta. Nykyään radiossa soi poppi, josta tulee monelle lapselle sellainen väärä mielikuva, että tätä on kuunneltava jo 10-vuotiaana. Lastenmusiikin tekijöitä on kuitenkin paljon ja vaatii vanhemmilta aktiivisuutta viedä lasta konsertteihin ja musiikin pariin.

Millaisia lapset ovat konserttiyleisönä? Tuleeko suoraa palautetta?
– Lapset ovat yleisönä vaativia. He joko innostuvat tai sitten eivät. Vilpitöntä palautetta tulee ja onneksi se on ollut yleensä esiintyjälle mieluista. Pikku Kakkosen juontajaa halutaan moikata konserttien jälkeen ja ne ovat tietysti kivoja hetkiä.

Esiinnyt Hämeenlinnassa Hiekkakakkuorkesterin kanssa. Millainen konsertti Verkatehtaassa on luvassa?
– Konsertissa kuullaan uudelta levyltä useita kappaleita, unohtamatta vanhoja tuttuja. Lavalla meitä on yhteensä seitsemän muusikkoa.

Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri Verkatehtaan Vanaja-salissa sunnuntaina 2.2. kello 15.
Liput 22 €
Osta liput >