fbpx
Kaupallinen yhteistyö

Tavastian Ohjauspiste – Avoin ja aito kohtaaminen

Mainos. Koulutusyhtymä Tavastia lähti lukuvuoden alusta rohkealla otteella parantamaan ohjauspalveluaan. Syntyi Ohjauspiste, jonka ovi on avoin ja kynnys matala.

– Yksin ei kannata jäädä koulutukseen liittyviä asioita hautomaan. Alan vaihto, arkiset ongelmanratkaisutilanteet, haut, opintojen jälkeiset asiat ja vaihtoehdot, rohkeasti vaan kysymään, niin me autamme.

– Ohjauspiste on siis koulutuksellinen ohjaamo. Tärkein tavoite on ollut ohjauksen tavoitettavuus aina aukioloaikoina sekä aito ja lämmin ensikohtaaminen kenelle tahansa, jolla on koulutukseen tai uraohjaukseen liittyviä kysymyksiä, alustaa Koulutuskuntayhtymä Tavastian opiskelijapalvelupäällikkö Päivi Kortesniemi.

Ohjauspiste lähti liikkeelle tarpeesta

Vuosien varrelta ohjauspalveluissa oli kertynyt kokemusta kohtaamisongelmasta eli opinto-ohjaaja ei ollut aina tavoitettavissa silloin kun asiakas olisi sitä kaivannut. Pahimmillaan opiskelija joutui pyöritykseen, jossa häntä ohjattiin useiden ihmisten kautta kohti oikeaa osoitetta.

Tätä ei tapahdu Tavastian ohjauspalveluissa enää, kun ohjauksen tavoitettavuus ja ensimmäisen kohtaamisen tärkeys nostettiin kehitystyön kärkeen. Kuluvan lukuvuoden alusta ajatukset siirrettiin käytäntöön.

– Ohjauspisteeseen on selkeää ja helppoa tulla, kenen tahansa ja koska tahansa aukioloaikoina. Paikalla päivystää viitenä päivänä viikossa opinto- tai uraohjaaja, joka ottaa kysyjän vastaan.

– Vaikka asia ei aina heti ratkeaisi, niin asiakas tulee joka tapauksessa aidosti kohdatuksi ja otamme tilanteen hoidettavaksi, Kortesniemi kertoo.

Päivystävän ohjaajan lisäksi palvelua tehostettiin ottamalla käyttöön yksi puhelinnumero sekä yksi sähköpostiosoite.

– Pääasia on, että joku vastaa mahdollisimman pian. Löydämme varmasti vastauksen oman henkilöstömme osaamisen kautta tai oikean tahon verkostostamme viemään asiaa eteenpäin. Teemme läheistä yhteistyötä myös monialapalvelupiste Hämeenlinnan Ohjaamon kanssa, ja hyvää puhtia onkin saatu aikaiseksi puolin ja toisin, kiittelee Kortesniemi

Annika ja Matleena jatkavat opintojaan

Liiketaloutta opiskelevat Annika Saarinen ja Matleena Viitala viihtyivät Ohjauspisteen viereisessä ryhmätyötilassa. Opinnot ovat loppusuoralla, ja seuraavan askeleen harkinnassa määrätietoiset nuoret naiset ovat hyödyntäneen myös opinto- ja uraohjaajan osaamista.

– Opinto-ohjausta hyödynsin ennen opintojen aloitusta, opintojen aikana ja nyt myös jatkoa ajatellen. Alusta asti oli selvää, että tavoitteena ovat jatko-opinnot tradenomiksi, kertoo Annika Saarinen, jonka opintie jatkuu Helsingissä.

– Samat sanat. Olen hyödyntänyt opinto-ohjausta eri vaiheissa koulutusta. Seuraavaksi vuorossa ovat jatko-opinnot Tampereella, Matleena Viitala hymyilee.

Rohkeasti vaan Ohjauspisteen ovesta

Ohjauspiste, ryhmätila ja jokaisen opinto-ohjaajan oma työhuone muodostavat toimivan tilakokonaisuuden. Oleellista on, että päivystävällä ohjaajalla on lähellä ja käytössä omien työkavereidensa tietotaito, mikä mahdollistaa tehokkaan ja laaja-alaisen ohjauksen.

– Jokaisella on omat erityisosaamisalueet. Näitä luonnollisesti hyödynnetään, ja päivystäjän kautta asiakkaat tarpeen mukaan ohjautuvat juuri oikealle ohjaajalle.

– Toisaalta olemme tekijöinä oppineet toisiltamme paljon tässä uudessa toimintatavassa. Uskallamme rohkeasti ottaa vastaan kenet tahansa, joten kuka tahansa uskaltaa myös astua Ohjauspisteen ovesta sisään, naurahtaa Kortesniemi.

 

Ohjauspiste

Ammattiopisto Tavastia

Hattelmalantie 8,
A-rakennus 2. kerros,
puh. puh. 03 6581 500
 
Avoinna kouluaikoina ma-pe klo 9.30-13 ja 13.30-14.30

www.kktavastia.fi
 

 

Menot

Uusimmat