Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isotkin nurmikot lyhyeksi ilman pärinää

SE Huoltofirma sai ammattitason sähköruohonleikkurin maahantuojalta ensimmäisenä Suomessa.

SE Huoltofirma otti vastaan odottamansa akkukäyttöisen ruohonleikkurin viime viikolla. Hautala Servicen maahantuoma Mean Green -kone oli ensimmäinen, joka toimitettiin asiakkaalle Suomessa.

Juha Kortemaan ja Matti Viljasen SE Huoltofirma teki pörinättömästä laitteesta tilauksen jo joulukuussa – heti, kun he olivat perustaneet yrityksensä.

– Halusimme varmistaa, että kone tulee varmasti ennen kesää. Se on ammattitason laite, jolla pystyy ajamaan yli seitsemän tuntia päivässä. Yrityksessämme vihreät arvot ovat mukana, ja mietimme alusta lähtien, että emme halua käyttää polttomoottoria, jos se vaan pystytään välttämään, toimitusjohtaja Kortemaa kertoo.

Kortemaalla on ennestäänkin kokemusta kiinteistönhoidosta. Vuosi sitten hän mietti jäämistä kokonaan pois alalta, mutta toisin kävi.

– Asiakkaat, isännöitsijät ja työntekijätkin kyselivät, milloin pistän firman pystyyn. Meiltä saa kaikki kiinteistönhoitoon liittyvät palvelut, ja jos jotain ei tehdä itse, meillä on hyvät yhteistyökumppanit. Perinteiseen kiinteistönhuoltofirmaan erona on se, että teemme myös huoltokirjoja ja konsultointia niihin.

Kortemaan mukaan firman asiakkaaksi pääsee vielä hyvin. Hän on myös valmis laajentamaan toimintaa nykyisestä.

– Hyviä työntekijöitä on listalla useampia vaihtoehtoja. Vuosien saatossa olen oppinut tuntemaan paljon kavereita ja tietämään heidän hyvät puolensa, hän sanoo.

Kortemaan lisäksi SE Huoltofirmassa työskentelevät tällä hetkellä huoltotekniikan asiantuntija Ville Lehtinen ja puhtauden asiantuntija Ange-Ly Pärna. Myös Lehtinen on ollut aiemmin pitkään alalla. Uuteen työkoneeseen hän otti saman tien tuntumaa.

– Vähän jännitti alkuun, kun laitetta ajetaan seisten. Se vaatii totuttelua, mutta seistessä näkee paremmin pienetkin esteet. Kuskin jaloille on hyvä tuki, ja päältä on tosi nopea hypätä pois. Rinteessä voi kävellä leikkurin perässä, hän selvittää.

Hautala Sevicen Mean Green -tuontisatsista kymmenkunta leikkuria oli menossa asiakkaille eteläiseen Suomeen.

– Toivomme, että lisätilauksia tulee pian. Laite on käyttäjälle mukava. Lataaminen onnistuu tavallisesta pistorasiasta, Joel Hautala kertoo.

Hautala Service toimitti SE Huoltofirmalle myös käsikäyttöisiä Pellencin koneita. Niiden ideana on, että samalla akulla voi tehdä eri laitteilla töitä koko päivän.

SE Huoltofirma Oy

juha.kortemaa@huoltofirma.fi, p. 044 338 2484

Päivystys 24/7 p. 044 7672 000