Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä nuorten hittituote houkuttelee ulkoilemaan – liikettä kesälomalaiseen dronella

Lasten ja nuorten pitkät kesälomat pistävät vanhemmat pohtimaan keinoja saada jälkikasvunsa ylös ja ulos. Näillä EVX Storen asiantuntijan vinkeillä saat nuoren innostumaan droneharrastuksesta!

Kymmenen viikon kesäloma on koululaiselle herkkua, josta aikuiset työssäkäyvät voivat vain haaveilla. Monia vanhempia kuitenkin harmittaa ideoiden puute. Miten jälkikasvun saisi pidettyä aktiivisena niin, ettei koko loma kuluisi näyttöjä tuijottaessa?

EVX Storen verkkokauppapäällikön Teemu Vaalion mukaan ratkaisu on helppo: nuorelle kannattaa hankkia drone. Dronet, eli itse lennätettävät, miehittämättömät ilma-alukset, ovatkin viime vuosina olleet supersuosittuja niin extreme-urheilijoiden, vaeltajien, matkailijoiden kuin tavallisten kaduntallaajienkin keskuudessa.

– Parasta droneissa on se, että harrastus selvästi innostaa ylös, ulos ja liikkumaan luonnossa, Vaalio kertoo.

Dronen mukana kulkevalla videokameralla sen lennättäjä saa taltioitua korkeuksista päätähuimaavat maisemat ja kauneimmat auringonlaskut. Sosiaalisen median kanavissa näkyy toinen toistaan huikaisevampia videoita niin ammattikuvaajilta kuin amatööreiltäkin.

Drone mukaan matkaan myös pidemmille kesäretkille

Jotkut dronejen lennättäjät tekevät pidempiä retkiä, joiden aikana on varta vasten tarkoitus saada talteen upeat näkymät esimerkiksi luonnonpuistosta tai tunturimaisemista.

– Jos perheeseeni kuuluisi vähän vanhempipa lapsia, kannustaisin heitä ehdottomasti tekemään itsenäisesti pidempiäkin lennätysretkiä. Suomi on mainio maa retkeilyyn ja telttailuun, ja kesäyöt, joina aurinko ei käytännössä laske ollenkaan, ovat otollisia hetkiä todella näyttävien dronevideoiden kuvaamiseen, Vaalio hehkuttaa.

Vaalion mukaan dronen omistaminen ja lennättäminen saa harrastajan liikkumaan luonnossa, koska se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella myös omia, tuttuja kotikulmia aivan uudesta näkökulmasta.

– Ympärillämme on koko ajan paljon sellaista, mitä emme katutasolta tai kotimetsän polulta näe. Dronella kuvaaja saa ihan uuden näkövinkkelin tuttuihin maisemiin. Sillä tavoittaa sellaisetkin paikat, joihin jalan ei pääse, Vaalio kuvailee.

– Tietysti toisten ihmisten yksityisyyttä tulee kunnioittaa, ja lapsen tai nuoren kanssa on tärkeää käydä pelisäännöt läpi. Muita ihmisiä tai eläimiä ei saa dronella häiritä, hän tarkentaa.

Miten vanhemman, joka haluaa innostaa perheenjäsenensä droneharrastukseen, tulisi sitten aloittaa?

– Ensin on tietysti hankittava harrastukseen oikeat välineet! EVX Storesta löytyy kattava valikoima erihintaisia ja -tasoisia droneja, varustesettejä ja lisävarusteita. Sivustolla vertailun tekeminen on tosi helppoa.

Vaalion suositus maisemakuvauksesta kiinnostuneelle on siihen erityisesti suunnattu DJI Mavic 3. Samalta merkiltä on saatavilla myös edullisempi minidrone, jolla aivan aloittelijan voi olla hyvä lähteä liikkeelle.

Lennätyksen voi yhdistää muihin harrastuksiin

Tänä keväänä Vaalio kertoo huomanneensa nousevan trendin: dronen lennätys yhdistetään muihin nuorten keskuudessa suosittuihin harrastuksiin.

– Vielä viime kesääkin kovemmassa huudossa tuntuvat nyt olevan sähköpotkulaudat. Sellaisen kyydissä nuori pääsee nauttimaan kulkemisen vapaudesta. Laudoilla tehdään myös hurjia temppuja, joita nuoret tykkäävät kuvata.

– Moni päätyykin yhdistämään oman temppuiluharrastuksen, oli käytössä sitten sähköpotkulauta tai maastopyörä, dronen lennätykseen ja videoiden kuvaamiseen. Siinä mitä mainioin liikunnallinen kombo, jonka parissa nuori viettää kesäpäivän jos toisenkin – kunhan suojavarusteet ovat kunnossa! Vaalio vinkkaa.

EVX Store on yksi SB Ecommerce Group Oy:n verkkokaupoista. Samaan konserniin kuuluvat myös esimerkiksi markkinointitarvike.fi ja sauso.com.