Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vältä vuokrattavien sähköpotkulautojen kaaos – Omalla laudalla nautit liikkumisen vapaudesta aina kun haluat

Vuokrattavien lautojen suosio on huimaa, mutta niihin liittyvien ongelmien vuoksi moni päätyy hankkimaan oman scootin, kertoo suomalainen sähköisten kulkuvälineiden asiantuntija EVX Store.

Kesä on jälleen tuonut mukanaan katujen varsiin parkkeeratut sähköpotkulaudat ja niiden ajajat. Valtaosa katukuvassa näkyvistä sähköpotkulaudoista on yhä niitä palveluna tarjoavien vuokrausfirmojen omistuksessa, mutta yhä yleisempiä ovat käyttäjien itse omistamat laudat, joita myy esimerkiksi EVX Store.9

EVX Store on sähköisten kulkuvälineiden kovan luokan asiantuntijaliike netissä. Sen valikoimassa ovat laajan sähköpotkulautakattauksen lisäksi kaikki lautailuun tarvittavat välineet.

Vuokrafirmoja, joilta laudan saa käyttöönsä älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta joko kiinteään hintaan tai ajettujen kilometrien tai ajoajan mukaan veloitettuna, on kourallinen.

Toimintahäiriöt ajavat hankkimaan lautoja omaan käyttöön

Monen tarpeisiin vuokraaminen voi olla sopivin vaihtoehto. Palveluiden käyttöön ja saatavuuteen liittyy kuitenkin tiettyjä ongelmia, jotka jatkuvat myös kesällä 2022. Kukapa vuokrauspalvelua käyttänyt ei esimerkiksi olisi joskus ollut tilanteessa, jossa kulkupelin tarpeen ollessa suurin sellaista ei lähialueelta löydykään.

Toisinaan vapaan laudan löytääkseen vuokraaja joutuu kulkemaan jalan pitkiäkin matkoja. Etenkin silloin on ikävä huomata, että mobiiliapplikaatiosta bongattu lauta ei olekaan käytettävissä.

Vuokralaudat ovat kesän aikana kovassa, jatkuvassa käytössä, joten on luonnollista, että ne kuluvat, niitä kohdellaan kaltoin ja ne ovat suoran ilkivallankin kohteena. Kova elämä näkyy lautojen kunnossa ja käyttökokemuksessa.

Oman laudan omistaja säästyy siis monelta: laudan vapautumisen odottelulta, turhilta kävelyretkiltä vapaan laudan perässä ja muilta ikäviltä yllätyksiltä. Oma sähköpotkulauta on käytettävissä milloin ikinä sitä tarvitseekaan.

Oman sähköpotkulautansa myös tuntee paremmin kuin vuokrattavan. Omistaja tietää, millaiset lisävarusteet tekevät laudan ajamisesta kaikista miellyttävintä ja hauskinta. Repussa tai laukussa kulkee helposti mukana esimerkiksi oikeanlainen vara-akku, joka takaa ajon jatkumisen myös pidempien matkojen aikana.

Oma lauta on sentinvenyttäjän valinta

Paljon lautailevalla oma lauta myös maksaa itsensä takaisin nopeasti. Vaikka vuokrauspalvelut myyvätkin päivä- ja kuukausipasseja, joilla ajaminen on edullisempaa kuin yksittäisten matkojen maksaminen, rajoittaa niissäkin aina käyttöä jonkinlainen katto joko matkojen määrälle tai kestolle.

Vuokrauspalveluiden ehtoihin sisältyy myös erityyppisiä lisämaksuja, joita huolettomasti palvelua käyttävältä saatetaan periä ja jotka kannattaa ottaa huomioon vuokrattavan laudan kokonaiskustannuksia arvioitaessa. Esimerkiksi ajoalue ja sallitut paikat laudan parkkeeraamiselle ovat palveluissa rajatut, ja jos säännöistä lipsuu, on sakkomaksu tuntuva.

Rajatonta lautailua liikennesäännöt mielessä pitäen

Kaikenikäisten on liikenteessä tiedettävä mitä tekee, ja sama pätee myös sähköpotkulautailuun. Kun liikennesäännöt tuntee, ei sähköpotkulautailulle sinänsä ole ikärajaa.

Osa vuokrauspalveluista on kuitenkin suunnattu ainoastaan täysi-ikäisille. Oma sähköpotkulauta tarjoaa vapauden kulkemiseen myös niille, joilla ikä ei vielä riitä vuokrauspalveluun tai ajokorttiin.

Omalla sähköpotkulaudalla ajamista eivät myöskään rajoita nopeus- tai kellonaikarajoitukset, jotka määrittävät vuokratulla laudalla ajavien mahdollisuuksia hyödyntää kulkupelejä.

EVX Store kannustaa pohtimaan omaa kesäistä liikkumista ja ilman muuta harkitsemaan oman laudan hankintaa – pitkä, kuuma sähköpotkulautailukesä on jo täällä!

EVX Store kuuluu SB Ecommerce Group Oy -konserniin, jonka muita verkkokauppoja ovat esimerkiksi Markkinointitarvike.fi ja laatuasusteiden verkkoliike Sauso.com.