Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lainaa haetaan yhä useammin netistä

Nykyään lainaa haetaan yhä useammin netin kautta, sillä lainojen tarjonta netissä on todella monipuolista.

Lainan hakeminen netissä on myös monta kertaa helpompaa ja nopeampaa, kuin perinteisissä kivijalkapankeissa.

Lainaa voi hakea nykyään netin välityksellä noin sadasta eri paikasta, joten kuluttajan tulee olla tarkkana lainapalvelua valitessaan.

On sanomattakin selvää että netissä toimivien lainapalveluiden kuluissa ja koroissa on valtavan suuria eroja, tämän vuoksi lainapalveluiden vertaileminen kannattaa suorittaa varsin huolellisesti.

Netissä tarjotaan myös useita erilaisia lainatuotteita, joita ovat: pikalaina, joustoluotto, vertaislaina, kulutusluotto ja pankkilaina.

Lainapalveluita vertailtaessa kannattaakin kiinnittää huomiota myös siihen, että vertailee saman tyyppisiä lainatuotteita toisiinsa. Näin saa paremman kuvan tietyn lainatuotteen yleisestä korkotasosta.

Vertaa lainan kuluja, korkoja ja ehtoja

Lainaa hakiessa lainapalvelut kannattaa aina kilpailuttaa ja vasta lopullisia lainatarjouksia voi vertailla toisiinsa.

Lainatarjouksista näkee kaikki lainan kulut ja korot, joten mitä useamman lainatarjouksen olet pyytänyt, sitä helpompaa niiden vertailu on.

Ei kuitenkaan kannata tehdä sitä virhettä, että keskittyisi vain kulujen ja korkojen vertailuun.

Lainoissa on myös muita todella tärkeitä ehtoja, joiden vertaileminen on aivan yhtä tärkeää kuin kulujenkin vertailu.

Lainavertailua tehdessä kannattaakin kiinnittää huomiota myös lainan ehtoihin ja takaisinmaksuun. Kannattaa myös tarkistaa onko maksuaikaan saatavissa joustoa, esimerkiksi lyhennys- tai maksuvapaiden kuukausien muodossa.

Lainaa nopeaan tarpeeseen

Netin kautta lainaa saa tilille varsin nopeasti, jopa alle 15 minuutissa.

Lainan hakemisen helppous on kuitenkin tullut monelle kalliiksi väärän tyyppisen lainan hakemisen seurauksena.

Jos lainan tarve on pieni, ei silloin kannata hakea suurta kulutusluottoa ja vastaavasti jos lainan tarve on suuri, ei silloin kannata valita korkeakorkoista pikalainaa.

Monet jättävät kiireessä jopa lainojen korkojen ja kulujen vertailun sikseen, vedoten siihen että heillä ei ole aikaa kilpailuttaa lainoja.

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin, sillä netissä toimii maksuttomia lainavertailupalveluita kuten VertaaLainaa.fi joka esittelee sivustollaan suomen suosituimpia lainapalveluita.

VertaaLainaa.fi palvelussa esitellään lainapalveluiden lisäksi myös kaikki lainatyypit aina pienistä pikalainoista suuriin pankkilainoihin.

VertaaLainaa.fi on kotimainen ja täysin maksuton palvelu, jonka tarkoitus on auttaa kuluttajia löytämään sopivimman ja samalla edullisimman lainapalvelun mihin tahansa lainan tarpeeseen.

Palvelussa on myös lainalaskuri jonka avulla voi vertailla lainan todellisen vuosikoron vaikutusta lainan kuukausieriin ja kokonaiskustannuksiin.