Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua edullisen lainan löytämiseksi

Mahdollisuutesi löytää edullinen laina on suurempi kuin koskaa ennen. Suurten perinteisten pankkien välinen kilpailu on kiristyny ja pikalainayhtiöt kilpailevat usein samoista asiakkaista. Lainaa etsivällä on siis ostajan markkinat, mutta terve harkinta kannattaa aina pitää mukana lainaa hakiessa.

Mikä sitten oikeastaan on edullinen laina? Yleisimmin ajatellaan, että edullinen laina on matalakorkoinen laina. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen, sillä korko on usein vain osa lainan kokonaiskustannuksista. Perinteisesti edullisempia lainoja ovat suuret ja pitkäkestoiset lainat, kuten asuntolainat. Erityisesti matalien viitekorkojen aikana, tällainen laina voi kerryttää hyvin vähän lainakuluja suhteessa lainan määrään.

Pikalainat ovat yleensä lyhytaikaisia ja lainakulut ovat korkeita. Tämä tarkoittaa, että voit saada pienen lainan esimerkiksi 30 päivän takaisinmaksuajalla, mutta mikäli takaisinmaksu pitkittyy, myös kustannukset moninkertaistuvat. Pikalainojen kohdalla laina-aika onkin tärkein kulut määrittävä tekijä. Mikäli siis olet epävarma lainan takaisinmaksun suhteen, voi hieman kalliimpi, mutta pitkäkestoisempi laina olla lopulta edullisempi vaihtoehto. Alkuperäisestä sopimuksesta poikkeaminen kerryttää usein lisäksi lisäkuluja, jotka nostavat lainan kokonaiskuluja huomattavasti.

Kuinka voin löytää mahdollisimman edullisen lainan?

Lainan löytäminen on nopeaa lyhyellä hakukone haulla. Hakutuloksissa kilpailevat perinteisten pankkien suuremmat kulutusluotot ja pikalainayhtiöiden tarjoamat pienlainat. Kukin taho mainostaa, parhaita lainaehtoja tai jopa täysin korotonta lainaa, joten nopean valinnan tekeminen voi tuntua mahdottomalta. LoanScouter lainavertailun avulla voit hakea lainaa netistä luotettavasti, sillä olemme yhteistyössä vain luotettavien lainantarjoajien kanssa.

Lainavertailupalvelulla vertailet lukuisia rahoitusvaihtoehtoja minuuteissa. Aikaa vievä selvitystyö on jo tehty puolestasi. LoanScouter -lainavertailun kattavat oppaat voivat auttaa myös lainaan liittyvän termistön oppimisessa ja oman taloutesi hallinnassa. Palvelu kertoo myös reilusti eri lainatyyppien ominaisuuksista ja esittää tärkeät tiedot selkeästi ja läpinäkyvästi.

Tunne lainaehdot

Useat pienemmät pikalainat tarjoavat erittäin matalia nimelliskorkoja, mutta korottomuus on aina määräaikainen, jonka jälkeen lainasta peritään korkoa ja muita kuluja normaalisti. Koroton laina saattaa myös sisältää avaus- tai nostomaksun, joka voi olla hyvin suuri suhteessa lainasummaan. Takaisinmaksettavat todelliset kuukausierät voivat olla myös vaikeasti hahmotettavia, jolloin saatat sitoutua lainaan, jonka takaisinmaksuun sinulla ei ole realistisia edellytyksiä.

Lainavertailupalvelu auttaa sinua hahmottamaan lainamarkkinoiden yleisen hinnoittelun ja tarjoaa ehkä rahoitusratkaisuja joita et aiemmin ajatellut. Tämä auttaa paitsi löytämään todelliseen tarpeeseesi sopivan lainan, myös välttämään lainat jotka voisivat potentiaalisesti aiheuttaa sinulle ongelmia.