Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luottokortti tarjoaa joustoa arjen hankintoihin - näin käytät korttia järkevästi

Luottokortti on yksi suomalaisten yleisimmin käyttämistä luotoista. Moni suomalainen käyttää kuitenkin korttia tehottomasti. Lainavertailupalvelu OmaLaina.fi kertoo miten saat parhaan hyödyn irti luottokortistasi.

Luottokortti ei ole syyttä ollut jo vuosikymmenten ajan suomalaisten ensisijainen tapa rahoittaa pienet ja keskisuuret arjen hankinnat. Mukana kulkeva kortti on vaivaton tapa lainata juuri silloin kun sille on tarvetta eikä jatkuvasti käytössä oleva luotto vaadi ylimääräistä sopimista, kun kortti on kerran hankittu. Moni ei kuitenkaan osaa käyttää luottokorttiaan tehokkaasti ja kortin käyttöön liittyvät hyödyt jäävät usein käyttämättä.

OmaLaina.fi on Suomen kattavin lainavertailupalvelu, josta kuluttajat voivat hakea myös moderneja luottokortteja. Listasimme edut, jotka jäävät useimmilta luottokortin käyttäjiltä hyödyntämättä.

Ostoturva turvaa ostoksesi

Luottokortti on verraton ratkaisu kuukausibudjetin tasapainottamiseen. Luottokortilla tasapainotat alijäämäisen talouden nopeasti ja vaivattomasti. Suurempien menoerien hajauttaminen pidemmälle ajanjaksolle onkin yksi perinteisemmistä luottokortin käyttökohteista. Luottokortilla maksaessasi hyödyt myös ostoturvasta. Ostoturva tarkoittaa, että luottokortin myöntäjä, eli pankki vastaa tarvittaessa hinnan palautuksesta tai vahingonkorvauksesta esimerkiksi viallisena saapuneen ostoksen, tuplaveloituksen tai myyjäliikkeen konkurssin sattuessa.

Ulkomaiset verkko-ostokset, lentoliput ja muut hankinnat, joissa ongelmatilanteiden selvittäminen on vaikeaa, kannattaa aina maksaa luottokortilla. Kiistatilanteissa omat rahasi ovat turvassa ja kortin myöntänyt pankki hoitaa selvittelyn puolestasi.

Useampi kortti eri tarpeisiin

Useimmilla suomalaisilla on ainakin yksi luottokortti, mutta useampi kortti tuo lisäturvaa arkeesi ja mahdollistaa korttien tuomien hyötyjen maksimoinnin. Toinen kortti voi toimia esimerkiksi varakorttina, mikäli pääkortin käytössä ilmenee häiriöitä, tai maksuväline ei kelpaakkaan esimerkiksi ulkomaanmatkalla. Toinen luottokortti voi myös olla erikoiskortti, jolla kerrytät lentopisteitä tai saat muita etuja matkustukseen, kuten lounge-edun.

Luottokorttia ei tulisikaan nähdä hätävarana, jota käytetään vasta käyttötilin tyhjennyttyä, vaan yhtenä sujuvan arjen mahdollistavana työkaluna muiden joukossa.