Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippukylmää, paineaaltoja, faskiahoitoja...Hämeenlinnalainen Ortofix tarjoaa monipuolista hoitoa

Ortofixin fysioterapeutit ovat erikoistuneet moniin erilaisiin hoitoihin.

Ortofixissa työskentelevät fysioterapeutit tarjoavat monipuolista osaamista hoidoissaan. Heillä on käytössään myös alan uusimpia laitteita.

Petri Kettunen palasi Bahrainin lämmöstä 30 vuoden jälkeen takaisin fysioterapeutiksi Hämeenlinnaan. Hänen erikoisosaamisenaan ovat TULE-vaivat ja niiden manuaalinen hoito.

– Lämpötiloissa mennään nyt toiseen ääripäähän, sillä Ortofixissa on käytössä huippukylmälaite, jolla saadaan kipu pois nopeasti. Iho jäähdytetään sekunneissa neljään asteeseen. Laite itse ei tuota kipua samaan tapaan kuin kylmäpakkaus, siksi se on erittäin miellyttävä asiakkaalle. Hoito kohdistetaan pienelle alueelle, esimerkiksi olkapäähän tai sorminiveliin, hän kertoo.

Mikko Lahtela tekee asiakkaille muun muassa kehon kuntoa mittaavia testejä. Niitä ovat kehonkoostumusmittaus ja polkupyörätesti, jolla mitataan hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa ja hapenottokykyä.

– Testit luovat kattavan pohjan oman kehon terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin asioihin. Niiden avulla saadaan mustaa valkoisella siitä, missä kunnossa keho on. Kunnon kehittymistä voidaan seurata myöhemmin uusilla testeillä, hän esittelee.

Lahtela aloitti työskentelyn Ortofixissa tänä kesänä. Hän on tullut tutuksi HPK:sta viime kausien pelaajana, nykyisin hän jatkaa jääkiekkoa Forssassa.

Hanna Multanen on käynyt neurologisen fysioterapian täydennyskoulutuksen.

– Olen ollut paljon kunnallisella puolella töissä tules-asiakkaiden parissa, ja nyt aloittelen Ortofixissa. Täällä teen varmasti eniten töitä erilaisten neurologisten sairauksien, kuten MS-taudin ja Parkinsonin taudin, ja aivohalvauspotilaiden parissa.

Tuire Nyqvist on ollut Ortofixissa fysioterapeuttina vuoden ajan hoitamassa kaikenlaisia asiakkaita. Hänen erikoisosaamisenaan on faskiamanipulaatio.

– Teen paljon LPG-hoitoja, joissa käytetään alipaineeseen perustuvaa laitetta. Motorisoidut pyörivät rullat parantavat nestekiertoa ja verenkiertoa. Laite sopii hyvin iäkkäille, joilla on turvotuksia, kipuja tai väsyneet jalat esimerkiksi. Sitä käytetään post.op-kuntoutuksessa, ja kuntoilijoille se sopii hyvin palautumiseen.

Jukka Wlasofin erikoisosaamisena on faskiamanipulaatio. Alan työkokemusta hänellä on 18 vuoden ajalta. Hän on myös salibandyvalmentaja, joten urheilijoiden terveys kiinnostaa häntä erityisesti.

– Fysioterapeuttina ajattelen, miten urheiluvammoja voitaisiin ehkäistä ennalta. Haluan viedä eteenpäin tietoa siitä, että asiaa kannattaisi ajatella, ennen kuin tulee jokin hoitoa vaativa vamma.

Ortofixissa on käytössä myös shockwave-laite, jolla saadaan aikaan mekaaninen paineaalto. Hoito sopii muun muassa jännevammoihin, kipeään olkapäähän, tenniskyynärpäähän ja plantaarifaskiittiin.

– Laitteella on saatu tosi hyviä tuloksia. Sitä käytetään paljon työikäisten rasitusvammoihin, urheilijoiden polvivammoihin ja yhdistelmähoitona huippukylmän ja muiden laitteiden kanssa.

Ortofixin fysioterapeutit tekevät myös kotikäyntejä lähinnä asiakkaiden luo, jotka tarvitsevat vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.