Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

10 vuotta on kova sana pienelle liveklubille – Mikä houkuttelee suuret tähdetkin Suiston lavalle?

Suiston tekniikasta vastaava Tommi Kurki sanoo olevansa bändeillä töissä. Ensin huolehditaan, että lavalla on mukava soittaa ja vasta seuraavaksi aletaan miettiä yleisöä. Kuva: AP Sarjanto

Kunnioitettavaan 10 vuoden ikään ehtinyt Suisto-klubi sai alkunsa loppuvuodesta 2008, kun Christian Schmidt ja Ukri Kokkonen lähtivät perustamaan unelmiensa musiikkibaaria Verkatehtaalle. Kokkonen jatkaa klubin johdossa edelleen ja äänipöydän takana on alusta asti seissyt Tommi Kurki.

– Mun taustahan on enemmän musapuolella, mutta ihan ensimmäiseksi hain tänne ravintolapäälliköksi ja vastasin siinä sivussa myös tekniikasta, Kurki muistelee.

– Jo ekan vuoden aikana havaittiin, ettei molempia hommia voi tehdä yhtä aikaa.

 

Kyyti on ollut joskus pomppuista. Vuonna 2017 klubi oli konkurssin partaalla, mutta talouden tervehdyttäminen onnistui ja verovelat saatiin kuitattua. Lisää tuulta purjeisiin toi myös suuren suosion saanut joukkorahoituskampanja.

– Välillä on vähän jännittänyt, mutta mulla on aina ollut luottoa siihen, että Ukri onnistuu luovimaan asiat jotenkin, Kurki sanoo.

Suisto on tullut tunnetuksi keikkapaikkana, jossa äänentoisto on huippuluokkaa.

– Täällä alan fasiliteetit ovat kunnossa, sillä Suisto on tehty musiikki edellä. Akustiikka on hyvä, lava on erotteleva eikä kaikua ole liikaa. Muistan, kun yksi bändi hajosi siihen, kun tyypit kuuli lavalla liian hyvin oman soittonsa.

 

Suisto on saavuttanut valtakunnallisen aseman genrerajoja rikkovana elävän musiikin keitaana, jonne suuret tähdetkin tulevat soittamaan ja joskus lähes suolarahoilla.

– Suisto löi läpi viidessä vuodessa ja nyt paikkaa voi hyvin kutsua Hämeen Tavastiaksi. 10 vuotta on kova sana pienelle liveklubille, Kurki tuumaa.

– Nimekkäätkin artistit tietävät, että kuulostavat täällä hyvältä ja pääsevät todella lähelle yleisöä. Heitä ei edes tunnu haittaavan, että takahuonetilat ovat aika karut.

 

Kurki on miksannut 10 vuoden aikana noin 2500 bändiä. Sekaan on mahtunut valtava kirjo musiikkityylejä sekä kokoonpanoja isoista orkestereista sooloesiintyjiin. Suosikkikeikkoja vuosien varrelta on mahdoton nimetä.

– Kuuntelen musiikkia ihan eri tavalla kun miksaan itse. Koen olevani bändeillä töissä ja ensimmäinen tehtävä on saada soittajat lavalla tyytyväisiksi ja sitten vasta ajatella yleisöä, Kurki pohtii.

– Sen takia tsekkejä tehdään joskus kauan ja hartaudella. Kun balanssi on todella hyvä, joudun muistuttamaan itseäni siitä, että älä korjaa mitään, jos ei ole korjattavaa.

 

Miltä 10 vuoden savotta Suiston äänipöydän takana on tuntunut?

– Onhan tää erittäin mielenkiintoinen työpaikka ja palkkaakin tästä saa, mikä on elämän kannalta erittäin jees. Aika usein tulee onnistumisen kokemuksia, enkä juurikaan stressaa näitä hommia.

– Tärkeintä ehkä kuitenkin on tunne, että mua tarvitaan täällä.

 

Suiston 10-vuotissynttärit la 5.1. klo 18.

 

Alansa kokenut konkari

Tommi Kurki on 44-vuotias muusikko ja ääniteknikko, asuu perheineen Turengissa.

Laulajana ja kitaristina yhtyeissä Sancnity, Wooden Bone, Pain Confessor, Rehtorit, Remu & Wooden Bone.

Muusikkona Hämeenlinnan Teatterissa mm. musikaalissa Autiotalo ja näytelmässä Yksityiset tähtitaivaat, johon sävelsi myös musiikkia.

Keikka- ja kiertuemiksaajana mm. yhtyeillä Suburban Tribe, Technicolour ja To/Die/For.

Vastannut Suiston äänitekniikasta musiikkiklubin alusta asti.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset