Kaupunkiuutiset

1Iloinen nauru täytti ilman, kun kauan erossa olleet Ruununmyllyn päiväkodin lapset ja aikuiset kohtasivat 16.2. ystävänpäivän merkeissä Ruununmyllyn päiväkodin pihapiirissä. Pakkasta oli reilut 15 astetta mutta se ei menoa haitannut. Linja-auto haki Idänpään päiväkodin salissa majailevan Neptunuksen eskariryhmän ja Kutalan päiväkodissa olevan Plutojen 1–4 -vuotiaiden ryhmän, ja toi heidät Ruununmyllyn päiväkodin vieressä sijaitsevan väistötilan pihaan. Väistötilan 60 lasta olivat jo jäällä, joten pian jäällä liikkuikin jo lähemmäs sata lasta ja aikuista. ”Hyvä minä, hyvä me, hyvä Runskin joukkue!” kaikui kirpeässä pakkassäässä. Ei muuta kuin musiikki soimaan ja bassolle pauketta. Lapset ja aikuiset liitelivät lentokoneina pitkin luistinrataa. Laulujen jälkeen lapset saivat valita, jakoivatko musiikin siivittämänä luistelua vai lähtivätkö aikuisen vetämiin luisteluleikkeihin. Pikkuhiljaa luistimet vaihtuivat jalkineisiin ja nälkäiset leikkijät siirtyivät päiväkodin pihalle popsimaan grillimakkaraa ja mehua. Eikä se ilonpito siihen päättynyt: Päiväkodin pihaa kiersi temppurata, ja norsupalloakin pääsi pelaamaan. Lopuksi vielä koko joukko siirtyi koulun pihalla olevaan mäkeen. Pulkkaan mahtui ainakin yksi ystävä mukaan. Isolla muovilla laski mäkeä seitsemänkin ystävää yhdessä. ”Parasta päivässä oli makkaranpaisto, ambulanssihippa, temppurata ja musa”, sanoivat lapset. ”Toisten katselu”, lisäsi joku. ”Se, kun mä sain nähdä mun Kutalassa olevan Eelin”, sanoi väistötiloissa päiväkotia käyvä Onni. ”Ja kun mun Runskilla oleva veli Niklas veti mua pulkassa”, sanoi Kutalan Anna.

2Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan varhaiskasvatus järjesti keskiviikkona 18.2. lapsiperheille retki- ja ulkoilupäivän. Loimalahden leirikeskukseen oli saapunut kymmenittäin perheitä. Alle kouluikäisiä lapsia oli runsaasti pulkat, liukurit ja kelkat mukanaan. Jos liukumäet olivat liian pieniä tai helppoja, lapset tekivät uuden ja vauhdikkaamman toiseen paikkaan. Pääasia oli riemukas vauhdin hurma. Omat eväät grillinuotiolla valmistettuna maistuivat hyvin. Päivää riemastutti lumiukkotarina, jossa neljä lumiukkoa ja aurinko seikkailivat humoristiseen tyyliin. Vaikka aurinko välillä sulattikin lumiukot, ne jatkoivat hetken kuluttua touhukkaana alueensa siivoamista luudilla ja harjoilla. Lasten ja heidän vanhempiensa mielestä tapahtuma oli erittäin hauska. Aurinkoisessa ja lähes keväisessä säässä oli kiva tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.

3Suomenkielistä akustista folk-poppia esittävä Tuomo Salmelainen & Helsinki Unplugged kuvasi uuden musiikkivideon Hämeenlinnassa. Musiikkivideon on ohjannut Miika Hakala. Onnelliset -video kuvattiin Hämeenlinnassa Kauppakeskus Tavastilassa osana Pimeän kaupan ilta -tapahtumaa. Kuvauksia varten kauppakeskukseen rakennettiin koivumetsä yhtyeen kiertuelavasteita käyttäen ja myös yleisö pääsi osallistumaan kuvauksiin. Yhtye julkaisee debyyttialbuminsa ”Kunnes vihdoin vaikenen” 26.2. Ennakkomaistiaisia tulevalta albumilta saadaan videolta Onnelliset, joka julkaistaan bändin YouTube -sivulla 18.2. ja on sen jälkeen nähtävillä sosiaalisessa mediassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset