fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua

Kanta-Hämeen matkailuyrittäjät ottivat paikkansa japanilaisten matkanjärjestäjien sydämessä.

Kanta-Hämeen matkailuyrittäjät avasivat syyskuun lopulla tietä Hämeen tunnettavuudelle Japanissa. Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen opintomatka Tokioon mahdollisti tutustumisen maailman suurimmille matkamessuille, mutta parasta oli, että lisäksi yrittäjille järjestettiin yksityinen workshop-tilaisuus, johon oli kutsuttu joukko merkittäviä japanilaisia matkanjärjestäjiä, tukkukauppiaita, toimittajia sekä Suomi-faneja. Paikalle saapui yhteensä 35 Suomesta kiinnostunutta myyjää. Tilaisuuden alussa oli powerpoint-esitys Hämeestä ja paikalla olleista yrityksistä. Esityksen jälkeen yrittäjillä ja asiakkailla oli aikaa keskustella kahden kesken workshop-pöytien ääressä tarkemmin kohteiden tarjonnasta ja alueen nähtävyyskohteista. Tilaisuus onnistui niin hyvin, että heti matkan jälkeen yrittäjät ovat saaneet jo yhteydenottoja mukana olleilta myyjiltä. Tilaisuuden Tokiossa järjestänyt Kari Halonen kertoi, ettei koskaan aikaisemmin muista tapahtuneen vastaavanlaista kiinnostusta näin pian ensitapaamisen jälkeen. Jotta kontaktit saadaan ajan myötä hyödynnettyä Hämeen matkailun hyväksi, Matkalla kasvuun -yhteistyöhanke järjesti matkan jälkeen vielä valmennustilaisuuden, jossa Kari Halonen ohjeisti yrittäjiä jatkotoimenpiteiden osalta nyt luotujen kontaktien suhteen.

 

Hämeenlinnan kaupungin viiri on palannut liehumaan kaupungintalon katolle. Kukaan ei muista, milloin ja miksi viiri on sieltä otettu alas, mutta ilmeisesti se ehti olla sieltä pois useita vuosia, kunnes sen puuttuminen nousi esille nettikeskusteluissa. Sen innostamana kaupungintalolle otettiin yhteyttä, ja Raatihuoneen kokousisäntä Jaakko Vahtokari kaivoi viirin esiin vintiltä monen muun lipun ja tavaran seasta ja laittoi takaisin paikalleen. Näin viiri liehuu nyt taas kunniapaikalla torin laidalla!

 

Papinniityssä Hämeenlinnassa asuvan Sinikka Rantalan pasuunakukka yllätti ja kukki jo toisen kerran tänä kesänä. Muutenkin Sinikan pasuunakukka on kukkinut tänä kesänä harvinaisen runsaasti, sillä se on ollut täynnä kukkia, kun aiemmin niitä on ollut vain muutama.

 

Hattulan kouluissa on jälleen muovailtu savea. Kuvataiteilija, keraamikko ja kulttuurialan opettaja Piela Auvinen on kiertänyt syyskuun ajan ohjaamassa keramiikkapajoja Hattulan alakouluissa. Tänä vuonna keramiikkapajoihin osallistui Hattulassa yhteensä yli 400 oppilasta. Auvinen tarjoaa kouluille vuosittain kymmeniä sisältöjä, joista opettajat voivat valita luokilleen sopivimmat. Tänä vuonna ARX on tarjonnut kaikille kuudesluokkalaisille Auvisen suunnitteleman kokonaisuuden, jossa he ovat pohtineet omaa menneisyyttään, nykyhetkeä ja tulevaisuuttaan. Mitä tärkeitä asioita ne ovat sisältäneet sekä mitä haaveita oppilailla on tulevaisuuteen liittyen. Pajoja toki oli tänä vuonna muillakin luokka-asteilla kuin kuudensilla. Jatkuvassa suosiossa ovat olleet kokonaisuudet, joissa on mietitty empatiaa, toisen huomioon ottamista sekä pohdittu, minkälainen on hyvä ihminen. Tänä vuonna suosiota sai myös 3–4. luokkalaisille suunnattu eläinten suojeluun liittyvä kokonaisuus, jossa oppilaat miettivät eläinten tuntemaa kipua ja sen tunnistamista. Monelle on tullut yllätyksenä, että esimerkiksi kaikki nisäkkäät tuntevat kipua hyvin samalla tavalla kuin ihminen. Pajat ovat herättäneet paljon keskustelua oppilaiden kesken.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset