Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Joulun hyvä työ -lahjoitus kohdistetaan tänä vuonna nuorille ja avun tarpeessa oleville

Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Suutari antoi lahjoituksen Janakkalan seurakunnan diakoni Päivi Harjulle. Mukana olivat myös kirkkoherra Pekka Riikonen ja talouspäällikkö Arja Virtanen. Lahjoitus menee seurakunnan kautta vähävaraisten perheiden auttamiseen. Kuva: -

Janakkalan Osuuspankin vuosittainen Joulun hyvä työ -lahjoitus kohdistetaan tänä vuonna nuorille ja avun tarpeessa oleville janakkalalaisille kotitalouksille. ”Pankilla oli hyväntekeväisyyskampanja kuluvana vuonna, jonka mukaan jokaista helmikuun alusta lokakuun loppuun mennessä tullutta uutta omistaja-asiakasta kohden lupasimme lahjoittaa 10 euroa hyväntekeväisyyteen. Kampanja-aikana saimme 436 uutta omistaja-asiakasta eli lahjoitettavaa kertyi 4 360 euroa”, pankin toimitusjohtaja Mikko Suutari kertoo. Lahjoitusvarat jaetaan Janakkalan seurakunnan diakoniatyön kautta.

Lammin Säästöpankin lahjakortteja olivat vastaanottamassa Tuula Takala (oik.) ja Seppo Takala. Keskellä Pirjo Hynönen, joka sai kunnian käydä ojentamassa heille lahjakortit.

Lammin Säästöpankki tahtoi tuoda joulumieltä sitä eniten tarvitseville lahjoittamalla 8 000 euroa K-kauppojen -lahjakorttien muodossa. Pelastusarmeija jakaa joulukuun aikana eteenpäin tuomaan jouluiloa vähävaraisille perheille Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä. Lisäksi pankki on toteuttanut perinteisen Joulutempauksen muun muassa Janakkalan, Lammin, Tuuloksen sekä Hämeenlinnan konttoreissa, joissa myös on tarkoitus tuoda hyvää joulumieltä vähävaraisten perheiden lapsille. Hämeenlinnan konttorin Joulutempaus toteutettiin yhteistyössä Sp-Kodin ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa.

Afrikassa lähettiperheen poikana kasvaneen Pekka Simojoen lauluissa ja puheessa nousi esille aito afrikkalainen tunnelma.

Laulaja-lauluntekijä Pekka Simojoki vieraili neljällä yläkoululla adventti- ja jouluaiheen merkeissä Hämeenlinnan Valkonauhayhdistyksen ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kutsumana. Simojoen reippaat laulut ja vauhdikas esiintyminen sai salintäyteiset oppilasjoukot taputtamaan musiikin tahdissa. Vierailija muistutti antamaan tänä jouluna lahjan hänelle, joka sitä vähiten odottaa. Tällaisella eleellä joulun sanoma tulee aidoimmillaan esille.

Hämeenlinnan lyseon lukiolaiset poseerasivat italialaisten vierailijoidensa kanssa onnistuneiden kaatojen jälkeen keilahallilla. Kuva: Heli Vilpas

Hämeenlinnan Lyseon lukio sai viime viikolla vieraakseen neljä opettajaa ja 12 oppilasta ISS Gandhin koulusta Besanasta Pohjois-Italiasta. Vierailu oli osa Erasmus-projektia ja sen aiheina olivat koulurakenteiden, oppimistapojen ja arvioinnin vertailu. Lyseon lukiosta tehdään Italiaan vastavierailu keväällä 2019. Italialaiset oppilaat ovat oppituntien lisäksi päässeet maistamaan suomalaista kulttuuria muun muassa Inkalan kartanon savusaunassa ja HPK:n ottelussa. Vieraille esiteltiin myös Aulankoa, Hämeen Linnaa ja Iittalan lasitehdasta. Italialaisten viimeinen vierailupäivä sujui tutustumalla Tampereeseen. ”Ciao ja Arrivederci!” kuultiin lähtöpäivänä puolin ja toisin.

Kalevi Kilpi (vas.), Riikka Koivisto, Harri Kaunonen ja Pekka Ahonen suunnittelivat leijonien lahjoituskäynnillä jo ensi kesäksi Koivikko-kodin aidanmaalausta. Kuva: Lea Karmala

Koivikko-koti sai kaivatun rahalahjoituksen, kun LC Hämeenlinna Tawastin johtoporukka kävi luovuttamassa saattohoidon hyväksi 2 000 euroa. Rahoja leijonat keräsivät viime kesänä hoitaessaan Vankilamuseon aukioloa Linnan Kehityksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaan. Koivikko-kodin toiminnassa lahjoitusten osuus on noin kymmenen prosenttia, ja miljoonan euron budjetissa se tarkoittaa noin sataatuhatta euroa. Johtaja Riikka Koiviston mukaan tänä vuonna tavoitteesta jäädään kuitenkin noin 40 000 euroa, mutta toimintaan vajaus ei vaikuta. Tawastin leijonia voi ennen joulua nähdä Reskalla päivystämässä Pelastusarmeijan lahjapadan äärellä, ja klubi on haastanut keräykseen muutkin paikkakunnan leijonat. Ensi keväänä tai alkukesästä he ovat myös luvanneet maalata porukalla Koivikko-kodin ympärillä olevan puuaidan.

Hämeenlinnan Eläkkeensaajien pikkujouluissa kerhoravintolassa Ritari-Areenassa jaettiin koko joukko ansiomerkkejä yhdistyksen aktiiveille.

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat viettivät pikkujouluaan 13. joulukuuta kerhoravintolassa Ritari-Areenassa. Runsaan ja maittavan jouluaterian jälkeen läsnäolijat kuulivat puheenjohtajan Ulla Pullolan juhlapuhetta yhdistyksen 55 toimintavuoden tiimoilta. ”Olemme aina heikomman puolella. Ikäihmisten keskuudessa lisääntyneen yksinäisyyden torjumista on myös vähennettävä”, Pullola kiteytti. Tilaisuudessa muistutettiin myös siitä, että jäsenyhdistysten paikallistoiminnasta voi löytää oman yhteisön, jossa voi harrastaa, kohdata uusia ystäviä, oppia uutta ja osallistua, ja yhteisössä pääsee lisäksi vaikuttamaan ikäihmisten hyvinvointiin arjessa. Juhlassa jaettiin myös ansiomerkkejä, joista kultaisen sai Aila Nylund ja hopeisen vastaanottivat Leena Kuusisto, Yrjö Hellgren, Ulla Pullola, Pekka Kujansuu, Lea Autero, Raija Paljakka, Eija Pöntinen, Aulis Leppäsalo, Kaija Roos, Esko Joensuu, Hannu Tähtivalo, Leena Haavisto ja Esko Joensuu.

Kalvolan Eläkkeensaajien tilaisuudessa ansiomerkin saivat Tapio Välimaa (takana vas.), Erkki Waulu, Raimo Hyövälti ja Esko Nyyssönen. Etualalla puheenjohtaja Irja Haljoki ja piirin puheenjohtaja Ulla Pullola.

Kalvolan Eläkkeensaajat -yhdistys juhli 15-vuotistaivaltaan pikkujoulun yhteydessä lauantaina 24. marraskuuta Iittalassa Kutilan työväentalolla. Mukavaan pikkujoulujuhlaan osallistui yli kolmannes 190 hengen jäsenistöstä. Tilaisuudessa yhdistyksen oma kuoro Kultakurkut lauloi jouluisia sävelmiä ja jouluruoat sekä muut tarjoilut maistuivat juhlijoille. Joulupukkikin saapui paikalle ja orkesteri viritti yhteislaulut ja tanssit hienosti. EKL:n Hämeen piirin puheenjohtaja Ulla Pullola toi tilaisuuteen piirin tervehdyksen ja jakoi Hämeen piirin myöntämät hopeiset ansiomerkit Kalvolan Eläkkeensaajien ansioituneille jäsenille Tapio Välimaalle, Erkki Waululle, Raimo Hyövältille ja Esko Nyyssöselle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset