fbpx
Kaupunkiuutiset

4H kerää jälleen lannoitesäkkejä

4H-nuoret ovat keränneet lannoite- ja siemensäkkejä kesäisin jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen jo yli 35 miljoonaa kiloa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Ilman Reilu Teko -keräystä säkkimäärä päätyisi kaatopaikoille. Reilu Teko -säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Keräyksen tuotto käytetään paikalliseen 4H-nuorisotyöhön.

Keräykseen voi jättää Yaran 40 kg ja 650 kg lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muuta muovia keräykseen ei vastaanoteta. Säkkien tuonti keräykseen on viljelijöille maksutonta.

Keräyspisteet Hämeenlinnassa sijaitsevat, Kalvolassa, Teollisuustie 2, Iittala, Kierrätyskeräyspiste Iita, Rengossa, Naarajärven tienhaara, UPM:n laani Turkutien vieressä, Lammilla, Mutastentie, entinen kunnan varikko sekä Hauholla, Hauhontie 385, kierrätyskeräysasema Veivi.

Hattulan keräyspiste on Parolassa, Ratatie 3, kunnan varikko, kierrätyskeräysasema Baskeri

Janakkalassa keräyspisteet ovat Tervakoskella, Lautamäentie 78, sekä Turengissa, Harvialantie 13, Vapo Oy, sokeriportti.

Keräysaika kaikissa keräyspisteissä 4.7.2016 saakka.

Lammilla, Iittalassa, Hauholla ja Parolassa kierrätyskeräyspisteiden hoitajat auttavat keräyspisteiden aukioloaikoina säkkikuormien purkamisessa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset