fbpx
Kaupunkiuutiset

500 keittiötä Thaimaahan

Hämeenlinnalainen Juliska-Kaluste avasi laajamittaisemman ulkomaanvientinsä komeasti toimittamalla keittiö- ja vaatekaapistot 509:ään asuntoon Thaimaan Pattayalle. Kalusteet lähtivät konteissa merimatkalle viime viikolla. Perheyrityksen tuotannossa massiivinen kalustekauppa vastaa noin kahden kuukauden normaalituotantoa.

– Tällaisen tavaramäärän toimittaminen ei olisi onnistunut ilman henkilökunnan venymistä. Kesä tehtiin kovasti töitä, toimitusjohtaja Anssi Mäenpää ja myyntipäällikkö Hannu Mäenpää kehuvat työntekijöiden panosta yrityksen historian suurimman yksittäisen ponnistuksen taustavoimia.

Juliska-Kaluste työllistää vakituisesti nykyisin yhdeksän henkilöä.

Keittiö- ja eteiskalusteet toimitetaan neljään uudisrakennukseen aivan Pattayan keskustan tuntumaan. Suomalaistaustainen The Siam Oriental Trading Co. Ltd on Pattayan alueen suurimpia rakennuttajia. Sillä on nyt valmistuvien uudiskohteiden jälkeen noin 1 700 asunnon kiinteistömassa.

– Yksittäisiä kalusteita on myyty Etelämannerta myöten, mutta tämä on ehdottomasti suurin ulkomaankauppamme. Meillä oli onnea saada hyvä verkosto Arto Taljan ansiosta, jonka kautta kauppa rakentui, Hannu Mäenpää sanoo.

Maailman huippua

Juliska-Kalusteen tuotannossa on käytössä maailman ehdotonta huippua olevat koneet ja laitteet. Vastaavia löytyy Suomesta vain parista suurimmasta kalusteyhtiöstä. Huippukoneet yhdistettynä ammattitaitoon takaavat kilpailukykyisen laadun.

– Kalusteiden laatu on nyt sillä tasolla, ettei jälkeä tarvitse hävetä vuosienkaan jälkeen, toimitusjohtaja Anssi Mäenpää toteaa. Esimerkkinä laserlistoitus, joka takaa sen, etteivät esimerkiksi saumanauhat rispaannu kovassakaan käytössä.

Tietokonepohjaisesti toimivat erilaiset työstökoneet takaavat tasalaatuisuuden sekä korkea laadun.

30 vuoden ikään ehtineen hämeenlinnalaisyrityksen asiakkaina on liuta tunnettuja suomalaisia kalustemerkkejä, joille Juliska-Kaluste toimittaa erilaisia kalusteita alihankinta. Oman Juliska-merkin alla on edustuksia eteläisessä Suomessa. Yrityksellä on myös oma myymälä Ratasniityn tuotantotilojen yhteydessä.

– Merkittäviä asiakkaita meille ovat pienemmät puusepän- ja asennusliikkeet, jotka asentavat kalusteita räätälöidysti. Se on meidän vahvuutemme, että valmistamme asiakkaan toivomia yksilöllisiä kalusteita kohteeseen mitoitettuna, Hannu Mäenpää sanoo.

Suuriin asiakkaisiin kuuluvat myös muutamat kunnat ja isot yhteisöt. Esimerkiksi Lohjan kaupunki on Juliska-Kalusteen vakituinen asiakas. Koulujen kalusteita uusitaan Lohjalla hämeenlinnalaisvoimin.

– Joskus tuntuu vahvasti siltä, etteivät tämän seutukunnan rakentajat ja rakennuttajat halua edes tietää paikallisesta toimijasta. Itselläni kun on periaate, että ostan maitopurkkinikin paikalliselta valmistajalta, niin esimerkiksi ulkomaantuontiin turvautuminen tuntuu kummalliselta, Hannu Mäenpää sanoo.

Juliska-Kalusteen periaatteisiin kuuluukin suosia kotimaisia materiaaleja ja raaka-aineita.

– Tuontiin turvaudumme vain silloin, kun kotimaista materiaalia ei ole saatavilla, Anssi Mäenpää jatkaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset