fbpx
Kaupunkiuutiset

90-vuotias Dallapé ja soittamisen ilo

– Dallapén toimintaa leimaa ilo ja hauskuus, se on puolet koko jutusta. Ja jos soittamisesta nauttii, se kyllä näkyy ja kuuluu, tenori Juha Hostikka luonnehtii Euroopan vanhinta viihdeorkesteria Dallapétä.

Dallapen perustivat Ville Alanko, Mauno Jonsson ja Martti Jäppilä vuonna 1925. Sittemmin orkesteria johtivat muun muassa Matti Jurva, Georg Malmstén ja Kauko Käyhkö. Sen solistina ovat laulaneet sellaiset legendat kuin Ansa Ikonen, Tauno Palo, Tapio Rautavaara, Annikki Tähti ja Olavi Virta.

Dallapén perinteen vaalijaksi Hostikka varttui 1990-luvulla, kun hän soitti saksofonia orkesterissa. Tuolloin orkesterin soittajissa oli vielä niitä, jotka olivat soittaneet alkuperäisen kokoonpanon kanssa.

– Yhteys orkesteriin oli säilynyt, vaikka välissä oli vuosia. Kun kysyttiin, haluaisinko jatkaa seuraavan sukupolven kanssa, oli helppo vastata myöntävästi, hän kertoo.

Hostikan myötä orkesterin kokoa kasvatettiin entisiin mittoihin, vaikka ison orkesterin haasteet olivatkin hyvin tiedossa. Nyt orkesteri suunnittelee jo täyttä päätä vuoden kuluttua koittavaa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta.

Viihdeorkesterin tämä vuosi on kulunut 90-vuotisjuhlakonserttien merkeissä. Kiertue päättyy Turun Dominoteatteriin marraskuun lopulla, mutta sitä ennen orkesteri pistäytyy konsertoimassa Lammin Turvantalolla 15.11.

– Lammin konsertissa tulee kuulumaan Olavi Virran juhlavuosi, hän lupaa.

Dallapé Turvantalolla sunnuntaina 15.11. klo 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset