Kaupunkiuutiset

96,36 % ajaa ylinopeutta!

Hämeenlinnan Kaivokadun pohjoispäässä rikotaan todennäköisesti enemmän nopeusrajoituksia kuin missään muualla yhdellä kadunpätkällä koko valtakunnassa. Peräti 96,36 prosenttia tiellä liikkuvista ajaa yli sallitun nopeuden!

Tämä käytäntö on ollut tiedossa jo pitkään, mutta yksikään kaupungin viranomainen tai poliisi ole reagoinut asiaan yhteydenotoista huolimatta.

– Tutkimustulos lähtee nyt suoraan kaupunginhallitukselle, koska emme saa missään muualla minkäänlaista vastakaikua, korkeintaan käsien levittelyä. Meidän mielestämme tähän on vihdoinkin pakko tarttua, Kaivokadun varrella sijaitsevan asuntoyhtiön hallituksen jäsen Heikki Asikainen sanoo.

– Tämä on mielestäni laillistettu rikollisuutta. Sen verran kiinnostuin tilastoista, että laskin rikesakkojen määrän. Jos kaikki rikesakkorajan ylittäneet olisivat saaneet maksulapun käteen, niin se tekisi 1,5 miljoonaa euroa. Tämä yhdessä viikossa. Mutta nyt kukaan edes kuuntele, Asikainen päivittelee alueen asukkaiden puolesta.

Espoolainen liikenteen varoitus- ja ohjaustarvikkeita myyvä ja vuokraava Trafino mittasi Kaivokadun kaikkien liikkujien nopeudet 14.–21. lokakuuta 40 kilometrin rajoitusalueella.

– Nopeusrajoitusta ei noudateta ollenkaan. En ole koskaan omassa työssäni nähnyt tällaista piittaamattomuutta, kun vain neljä kuljettajaa sadasta ajaa nopeusrajoituksen mukaan, kaikki muut ylinopeutta, liikennetekniikan tuotepäällikkö Marcus Bergholm Trafinosta päivittelee tutkimuksen tulosta.

Viikon mittausajankohtana Kaivokatu 24:n kohdalla kiihdytti kohti moottoritietä yli 18 000 autoa. Ylinopeutta ajaneista ylivoimainen enemmistö on henkilöautoja (83 %), pakettiautojen osuus 13 %, kuorma-autojen 3, rekka-autojen 1 ja kaksipyöräisten osuus jää alle yhden.

Korkeimmat huippunopeuden kohosivat reilusti yli 100 kilometrin nopeuteen.

40 kilometrin rajoitusalue päättyy vasta hyvän matkaa kerrostalon jälkeen varsinaisella moottoritien rampilla. Taajama-alueen päättymismerkiltä on vain muutamia kymmeniä metriä valotauluun, joka tarjoaa jo sadan kilometrin ajonopeuden. Tällä välipätkällä saa ajaa siis 80 kilometrin tuntivauhtia.

Jo Lukiokadun risteyksestä siintävä satasen merkki houkuttelee kuitenkin autoilijat kovaan vauhtiin jo paljon ennen taajama-alueen päättymistä osoittavaa liikennemerkkiä.

Kerrostalon pääsisäänkäynti on Kaivokadulla, joten hurjastelijat ajavat melkeinpä talon rappusilla.

Kaava- ja liikenneratkaisuillaan ylinopeuteen houkuttelevan tilanteen rakentanut Hämeenlinnan kaupunki ei ole reagoinut millään tavoin kerrostaloyhtiön ehdotuksiin liikenneturvallisuuden lisäämiseksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset