Kaupunkiuutiset

Äänestysbussi kirittää kaupunkilaisia

Seurakuntavaaleissa tarjotaan Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa mahdollisuutta äänestää ennakkoon eri puolilla kantakaupunkia liikkuvassa äänestysbussissa.

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 9. marraskuuta. Ennakkoäänestysaika on 27.–31. lokakuuta. Hämeenlinnan vaalibussi liikkuu tiistaista perjantaihin. Varsinaisena vaalipäivänä äänestysaika on kello 11–20.

– Tämä on yksi uusi tapa tarjota mahdollisuus äänestämiseen. Menemme sinne, missä seurakuntalaisetkin liikkuvat, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan viestintäpäällikkö Mikko Hieta selvittää.

Seurakuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalipäivää 16 vuotta täyttäneet seurakuntalaiset.

– Hämeenlinnassa nuoret eivät edellisissä vaaleissa innostuneet äänestämään, vaikka kokonaisäänestysprosentti oli yli valtakunnan keskiarvon. Toivottavasti nyt niin nuoret kuin varttuneemmatkin innostuvat valitsemaan seurakunnan päättäviin elimiin mieluisat luottamushenkilöt, Hieta pohtii. Viimeksi Hämeenlinna-Vanajan äänestysprosentti nousi yli 16 prosentin.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä voi äänestää vain oman kotiseurakuntansa ehdokkaita. Hämeenlinnassa voi äänestää vaikka Padasjoen kirkkovaltuuston ehdokasta, jos Padasjoki on kotiseurakunta. Äänestyspaikalla ovat esillä vain kyseisen seurakunnan ehdokaslistat, samoin vaalibussissa ovat esillä vain Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ehdokkaiden numerot.

Jokaisen äänestäjän täytyy esittää henkilötodistus. Osa seurakunnista on lähettänyt postitse ilmoituskortin, joka toimii myös ennakkoäänestyksen lähetekirjeenä.

Hämeenlinnassa äänestäjä antaa äänensä kerralla kahdesti. Yhteisen kirkkovaltuuston jäsentä äänestettäessä käytetään valkoista lipuketta, seurakuntaneuvoston oranssia.

Äänestysbussin aikataulut: ti 28.10. klo 10–14 Hätilän K-supermarketin pysäköintialue (Aulangontie 1) ja klo 15–19 Idänpään S-marketin pysäköintialue (Laaniitynkatu 2).

ke 29.10. klo 10–14 Tiiriön Citymarketin pysäköintialue (Katsastusmiehentie 6) ja klo 15–19 Tiiriön Prisman pysäköintialue (Wartiamäentie 2).

to 30.10. klo 10–14 Rengon Salen pysäköintialue (Rengonraitti 10 B) ja klo 15–19 Käikälän K-marketin pysäköintialue (Mantereenlinnantie 3).

pe 31.10. äänestysbussi: klo 10–14 Tiiriön Prisman pysäköintialue (Wartiamäentie 2) ja klo 15–19 Tiiriön Citymarketin pysäköintialue (Katsastusmiehentie 6). Lisätietoa: Hämeenlinnanseurakunnat.fi/vaalit.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset