fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aavan lääkärikeskus avasi kauppapaikka Tavastilassa

Uuden lääkärikeskuksen listoilla on noin 30 lääkäriä.
Kauppakeskus Tavastilaan remontoidaan tiloja Lääkärikeskus Aavalle, jonka vastaavana lääkärinä toimii erikoislääkäri Nina Mattsson. Kuva: Tuulia Viitanen
Lääkärikeskus Aavan perushoitaja Sari Tamminen vastaa läkäreiden yhteistyöstä ja paikallisesta markkinoinnista. Lääkärikeskus sijaitsee kauppakeskus Tavastilan toisessa kerroksessa. Kuva: Tuulia Viitanen

Lääkärikeskus Aava avasi maanantaina täyden palvelun lääkärikeskuksen kauppapaikka Tavastilassa.

Lääkärikeskuksessa on laajat yleis- ja erikoislääkäripalvelut, laboratorio, röntgen ja työterveyshuolto.

– Lääkärikeskuksessa toimii noin 30 lääkäriä töissä, joista suurin osa sivutoimisesti. Lisäksi meillä työskentelee 4–5 hoitajaa ja terapeutteja, kertoo vastaava lääkäri, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Nina Mattsson.

Aika hoidattaa itseään

Mattssonin mukaan paikallisilla alkaa olla jo tietoa, että uusi lääkärikeskus on aloittamassa toimintansa, sillä ajanvarauksia tehtiin jo ennen avaamista. Ensimmäiset asiakkaat tulivatkin jo heti aamukahdeksalta.

– Korona on hiljentänyt ajanvarauksia yleisesti, mutta toivottavasti ihmiset pikkuhiljaa alkaisivat hoidattaa itseään, Mattsson sanoo.

Aavassa toiminta aloitettiinkin pienellä ydinjoukolla. Mattsson toivoo, että toiminta saadaan täyteen tehokkuuteen ja mittaansa syksyn mittaan.

Kotimainen perheyritys

Aava on suomalainen perheyritys, jonka ilmoittaa tehtäväkseen ylläpitää ja uudistaa kotimaista terveydenhuoltoa. Mattssonin mukaan lääkäriasema pyrkii olemaan ihmisen kokoinen ja kodikas.

– Meillä on inhimillinen ote paitsi asiakkaiden hoidossa myös henkilökunnan johtamisessa.

Mattsson onkin iloinen, että hoitohenkilökunnan tehtäviin haki noin 200 alan ammattilaista.

– Se kertoo Aavan hyvästä maineesta työnantajana.

Kaikilla lääkäriaseman sairaanhoitajille on omat vastuualueet sekä pitkä kokemus hoitotyöstä. Myös lääkäreitä on ollut helppoa rekrytoida kotimaiseen perheyritykseen.

17 toimipistettä

Lääkärikeskus sijaitsee kauppapaikka Tavastilan toisessa kerroksessa, Kaivokadun päässä. 400 neliön tiloja on remontoitu helmikuun lopusta alkaen.

Aavalla on tällä hetkellä 17 toimipistettä. Yrityksessä on noin 800 lääkäriä ja asiantuntijaa sekä noin 400 muuta työntekijää.

Aava on jo tänä vuonna avannut uudet toimipisteet Ouluun ja Jyväskylään. Hämeenlinnan lisäksi se avaa uudet lääkärikeskukset tänä vuonna Turkuun ja Tampereelle.

Aava kuuluu Aho Group -konserniin, jonka omistaa Ahon perhe. Konserniin kuuluvat aavan lisäksi lääkäriasema Pikkujätti, syöpäsairaala Docrates, Uudenmaan Seniorikodit sekä Rukan ja Pyhän laskettelukeskukset.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset