Kaupunkiuutiset

Afrofunk-yhtye The Blassics tulee Birgeriin

Rouheaan afrofunk-estetiikkaan luottava The Blassics on julkaisemassa toista albumiaan, joka kantaa nimeä We Call It Real . Hämeenlinnassa vaikuttavan tuottajakaksikko Tuure Tammen ja Juha Sarkkolan ympärille on kasvanut seitsenhenkinen liveyhtye, joka on jatkuvasti kasvattanut fanikuntaansa kehuttujen omakustannevinyyliensä ja energisten esiintymistensä ansiosta. The Blassics esittelee tuoretta materiaaliaan tulevana perjantaina olutravintola Birgerissä.

– Bändi esiintyy noin klo 21, mutta minä ja Tuure soittelemme levyjä jo kello 19 lähtien ja keikan jälkeen, joten rytmikästä menoa on luvassa koko illaksi, Sarkkola kertoo.

Hämeenlinnassa Odd Funk -studiolla livenä nauhoitettu ja samalla analogipajalla miksattu We Call It Real on rosoisen funkin juhlaa ja todellista luomusoundia. Albumin johtavana ajatuksena on ollut livetilanteen energian taltioiminen ja muusikoiden kommunikoinnin välittäminen levymuodossa.

Juuret syvällä

Seitsentuumaisten funk-singlejen maailmasta ilmaisunsa pohjan ammentava The Blassics ei tyydy kierrättämään genren kliseitä vaan muodostaa afrofunkista oman versionsa, jossa kuuluu tekijöiden syvä rakkaus ja kiinnostus mustan rytmimusiikin historiaa kohtaan.

– Tavoitteena on ollut luoda maailmanluokan rytmikamaa, joka on uskollista juurilleen, Sarkkola luonnehtii.

– Materiaali on kokonaan itse tehtyä, tuotettua ja miksattua, eikä se ole missään vaiheessa tietokonetta nähnytkään,

The Blassicsin ydinkaksikko Tammi ja Sarkkola ammentaa inspiraationsa levynkeräilystä ja DJ-toiminnasta. Omassa musiikissaan he tähtäävät itseään kiinnostaviin ja myös levylautasella toimiviin soundeihin, joiden kehittelyä ohjaa pyrkimys musiikin rapeuteen ja lämpöön. Onkin luontevaa, että uusi The Blassics -albumi julkaistaan nimen omaan vinyylimuodossa, 100-prosenttisena analogituotoksena.

– Olemme musadiggareita ja tykkäämme mustasta vahasta, joka on meille ainoa oikea formaatti.

The Blassics & DJs pe 8.5. klo 19-24 Birgerissä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset