fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ahkerasti päivitetty Instagram voi olla valttikortti työnhaussa – "Oikeat ihmiset löytävät tilin"

Jenna-Mari Kemppainen uskoo, että ahkerasti päivitetty Instagram on valtti työnhaussa.
Jenna-Mari Kemppaisen (oik.) töitä pääsee seuraamaan Instagramissa opinnäyteblogissa. Hän esittelee ottamiaan kuvia Mari Kyröläiselle (vas.). Kuva: Sara Aaltio
Jenna-Mari Kemppaisen (oik.) töitä pääsee seuraamaan Instagramissa opinnäyteblogissa. Hän esittelee ottamiaan kuvia Mari Kyröläiselle (vas.). Kuva: Sara Aaltio

Sosiaalinen media on valjastettu opiskelijoiden opinnäytteiden alustaksi.

Koulutuskeskus Tavastian pintakäsittelyalan perustutkinnon aikuisopinnot maaliskuussa aloittaneista opiskelijoista moni on jo luonut opintoihin liittyvän Instagram-tilin. Yksi heistä on hämeenlinnalainen Jenna-Mari Kemppainen.

– Tarkoituksenani on päivittää tilille kuvia ja videoita töistäni, Kemppainen kiteyttää.

 

Kuvavirtaa selaamalla voi myöhemmin todeta, mitä kaikkea on tullut tehtyä. Sen avulla voi arvioida myös omaa oppimista.

Somessa ylläpidettävää opinnäytetiliä ei kuitenkaan pidetä vain omaksi iloksi. Tavastian teollisen pintakäsittelyn aikuiskoulutusohjaaja Marika Laine kertoo, että opettajat seuraavat opiskelijoiden tilejä.

 

Pintakäsittelyalalla Instagram-tilin perustaminen on vapaaehtoista mutta suositeltavaa heti opintojen alussa.

Instagramia on tarkoitus päivittää koko opintojen ajan. Opintojen päätteeksi kasassa on siis kattava paketti tietoa tehdyistä töistä.

– Tilistä voi olla hyötyä, kun opiskelija hakee myöhemmin työpaikkaa, Laine sanoo.

 

Kemppainen näkee Instagram-tilin hyödyt täsmälleen samalla tavalla kuin Laine.

– Sosiaalinen media on hyvä keino saada omia töitä esille, hän sanoo ja muistuttaa, että oikeiden hashtagien avulla oikeat ihmiset löytävät tilin.

Silloin tilin kautta voi poikia yhteydenottopyyntöjä.

 

Koulutuskeskus Tavastiassa sosiaalinen media on noussut blogien rinnalle ja osin ohikin opinnäytteenä. Esimerkiksi Kemppainen ei pidä Instagram-tilin rinnalla blogia.

Aikuiskoulutusohjaaja Laine arvelee, että blogin päivittäminen koetaan hankalaksi ja työlääksi vaihtoehdoksi. Somettaminen taas on tuttua erityisesti nuorille opiskelijoille.

– Instagram on helppokäyttöinen ja yksinkertainen, sillä kuvat voi ladata tilille suoraan puhelimelta. Jos pitäisi blogia, kuvat pitäisi siirtää ensin koneelle, Kemppainen vahvistaa.

 

Sosiaalisen median hyödyntäminen on oppilaitoksissa nykypäivää. Monella ammattialalla on oma kanavansa, jolla esitellään alan opintoja.

 

Jenna-Mari Kemppaisen opinnäyte Instagramissa: @jennamarissa.pintakilta. Lisää alan opiskelijoiden Instagram-tilejä Pintakillan kotisivuilla: http://pintakilta.weebly.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset