Kaupunkiuutiset

Ahti antoi saalista onkijoille

– Ahti antaa kalaa niin, että menin jo laskuissa sekaisin, totesi hattulalainen Kari Laurila Juteini-kodin päivätoiminnasta uittaessaan toukkaa ongenkoukussa Linnanpuiston rannassa. Kari vihjaisi tehneensä kaloista ”sopimuksen Ahdin kanssa, ja jo ennen puolta päivää pussissa rantapenkereellä potki neljä virkeää ahventa.

Kalaruokien mainitsi innokas kalamies Kari maistuvan itselleenkin.

Maanantaina Linnanpuiston rannassa vietettiin perinteistä, usean järjestön – muun muassa Kuhaveljien ja Hämeenlinnan Kalastusalueen sekä talkoolaisten yhdessä järjestämää kehitysvammaisten kalastus- ja ulkoilupäivää.

– Ilmoittautuneita oli tälläkin kertaa lähes kaksi ja puoli sataa, laski kalatalousneuvoja Petri Mäkinen Hämeen Kalatalouskeskuksesta.

Tällä kertaa luontoäiti järjesti harrastajille otollisen sään. Mäkisen mukaan särkikala on jo kutenut ja liikkuu rantavesissä. Saalista lohisoppajakelua rannassa hoidellut Mäkinen laski nousseen ainakin puolelle sadalle onkijalle.

Toukka syötiksi

Karin lailla toukkaa syöttinä käytti Iina Vilkman.

– Syötin laitossa Eija (ohjaaja) auttoi, hän kiitteli.

Iina otaksui, että hieno päivä mukavan harrastuksen parissa saattoi puraista kärpäsen lailla ja onkeen tekee mieli tarttua jatkossakin.

– Päivä on lisäksi vaihtelua tavalliseen arkeen, hän iloitsi kaivellessaan toukkapurkista uutta syöttiä jo paljaaksi putsattuun koukkuun.

Hyvänä apuna hänellä oli ohjaaja Eija Vanhatalo, joka mainitsi kalastuspäivän olevan jokavuotisen tapahtuman, josta – kuten saadusta saaliista, puhetta piisaa paljon ennen ja jälkeen tapahtuman.

– Päivän mittaan Linnanpuistossa viihdytään myös erilaisia pelejä pelaten ja tuttuja tavaten.

Veeti Telén Seminaarikoulusta Hämeenlinnasta sanoi malttaneensa seurata silmä tarkkana kohon keinahtelua. Nälkäisiä suita ei odotuksesta huolimatta ilmaantunut toukkaa koukusta nyppimään.

Hämeenlinnan Kuhaveljien puheenjohtaja Arimo Matinmäki kertoi yhdistyksen järjestävän vuoden mittaan lapsille ja nuorille useita kalastusaiheisia tapahtumia. Kehitysvammaisten keväisestä onkipäivästä on tullut jo perinne.

– Joinain vuosina kisoja, pilkkikilpailuita, on järjestetty lisäksi talvella, mutta parina viime vuonna jäille ei ole menty. Kesä- ja talvikalastus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa, sanoo Matinmäki. Hän lupaa, että kouluissa jatkuvat taas syksyllä oppilaille järjestettävät mato-onginnan vinkkipäivät.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset