Kaupunkiuutiset

Ahveniston maauimala avautuu lauantaina

Vuodesta 1986 suljettuna ollut Ahveniston maauimala avataan ensi lauantaina klo 8.00. Viime syksynä alkaneessa peruskorjauksessa allas hyppytelineineen ja pukutiloineen on palautettu lähes alkuperäiseen asuunsa. Myös puujulkisivu ja sisätilat on remontoitu.

Lauantaina klo 12 altaan täyttävät 375 kylpyankkaa. Ankat toimivat arpalipukkeina arvonnassa, jonka pääpottina on kuumailmapallolento. Luvassa on myös muita palkintoja. Klo 12 aloitetaan myös jäätelötarjoilu, josta riittää herkuteltavaa 500 nopeimmalle.

Parkkipaikan ahtauden vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan lähtökohtaisesti paikalle kävellen tai pyörällä. Klo 11.30–15 alueella on liikenteenohjaus ja maauimalan parkkipaikan täyttyessä autot ohjataan jää- tai tennishallien alueille.  Liikuntarajoitteisille on varattu pysäköintimahdollisuus maauimalalle.

Maauimalassa uinti shortsi-mallisissa housuissa on kielletty. Sääntöön on päädytty, jotta hiekka tai muut epäpuhtaudet eivät päätyisi altaaseen.

Tänä kesänä maauimalaan on vapaa pääsy Hämeenlinnan 375-juhlavuoden kunniaksi. Uimala on avoinna elokuun loppuun. Virallisia vihkiäisiä, johon yleisö on tervetullut, vietetään 14. elokuuta.

Valtaosan noin 2,9 miljoonaa euroa maksaneesta kunnostuksesta rahoittaa Hämeenlinnan kaupunki. Valtionavustus on 710 000 euroa. Kustannusarvio ylittyy noin 200 000 eurolla, mikä johtuu lähinnä verkostojen uusimisesta sekä rakenteiden oletettua huonommasta kunnosta.

Vanhaan verrattuna uusia elementtejä ovat allasalueen kevytrakenteinen valvomo sekä alueen rajaava suoja-aitaus. Lisäksi altaan viereen on rakennettu uudisosa, jossa sijaitsevat vedenkäsittelytilat, tekniset tilat sekä liikuntaesteisten wc-tila ja hissi. Altaan vesi, noin 2260 m3, lämmitetään ilmalämpöpumpuista saatavalla energialla.

Maauimalan avajaiset 26.7. klo 8 Ahvenistolla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020