fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Äijät halutaan sohvalta jäälle

Harrastekiekolla on vankka jalansija monissa muissa kaupungeissa, mutta Hämeenlinnasta organisoitu sarja on toistaiseksi puuttunut.

Höntsäjoukkueiden välille halutaan pelejä. Pieni mutta aktiivinen kiekkoharrastajien porukka on yhdessä Jääkiekkoliiton kanssa puuhannut keväästä asti harrastejääkiekkosarjaa kaupunkiin.

– Toiminta on hyvinkin aktiivista esimerkiksi Lahdessa ja Tampereella, mutta niinkin perinteisellä jääkiekkopaikkakunnalla kuin Hämeenlinnassa se ei ole ollut organisoitua. Nyt kokeillaan, jos saataisiin jonkinlainen alku, Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen aluepäällikkö Jouko Mattila kertoo.

Syyskuun loppuun mennessä kasaan saatiin viisi joukkuetta, joista yksi on Riihimäeltä. Sarja saadaan käyntiin, mutta lisää joukkueita voi tulla mukaan myös kesken kauden.

Yksi harrastesarjan paikallisista puuhamiehistä on Kimi Friman, joka päätti jo aiemmin, ettei anna periksi ennen kuin Hämeenlinnassa pyörii harrastesarja.

Friman kuuluu keväällä perustetun Ugly Ducks Hockey ry:n hallitukseen. Siellä riittää pelaajia pariinkin harrastejoukkueeseen, mutta siitä ei ole vielä sarjaksi asti.

Iso apu olisi jo siitä, että jokunen yksittäinen pelaaja innostuisi lähtemään mukaan.

– Tiedän parikin joukkuetta, jotka voisivat lähteä pelaamaan sarjaa, jos saisivat muutamankin sitoutuneen pelaajan lisää, Friman kertoo.

Potentiaalia pitäisi olla, sillä Frimanin selvityksen mukaan Hämeenlinnassa on jäävuoro lähes 30 harrasteryhmällä.

Yksi merkittävä jarru hänen mukaansa on harrastuksen hinta.

– Suuri ongelma on Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n hinnoittelu. 50 minuutin jäävuoro maksaa meille yli 160 euroa, Friman harmittelee.

Hän kertoo konkreettisen esimerkin viime vuodelta, jolloin Ugly Ducks osallistui Pirkanmaan kevätsarjaan.

– Sarjapelimme olivat Lempäälässä, koska oli halvempaa ajaa täältä sinne kuin pelata Hämeenlinnassa.

Friman kerääkin nyt jääharrastajien nimiä adressiin, että aikuisten jäävuoron hinta kaupungissa halpenisi.

Frimanin mukaan hänestä tuntuu välillä, että Hämeenlinnan Liikuntahallit ei edes halua aikuisharrastajia asiakkaikseen, kun suunnan pitäisi olla juuri päinvastainen.

– Tarkoitus oli saada Hämeenlinnankin aikuiset liikkumaan säännöllisesti, etteivät äijät jää ihan sohvaperunoiksi.

Sukupuolenkaan ei tarvitse rajoittaa harrastusta.

– Esimerkiksi Tshekissä on paljon entisiä naisten maajoukkuepelaajia, jotka pelaavat harrastekiekkoa miesten kanssa, Friman tietää.

Joukkueiden viralliset ilmoittautumiset on ottanut vastaan Jääkiekkoliiton aluepäällikkö Mattila.

Hänen mukaansa harrastesarjassa pelaaville joukkueille tulee otteluita ehkä noin kahden viikon välein.

Ideana on, että joukkueet pelaavat otteluja omilla vuoroillaan, jotka niillä on jo käytössä. Näin ollen harrastesarja ei veisi mitään ylimääräistä jääaikaa.

Kimi Frimanin mukaan tämä ajatus on saanut harrastajissa ristiriitaisen vastaanoton: osa joukkueista haluaisi pelata omilla vuoroillaan, osa taas erillisinä aikoina.

Joukkueiden maksettavaksi harrastesarjassa tulee 410 euron sarjamaksu sekä lisäksi ottelukohtaiset erotuomarikustannukset, joiden Mattila arvioi pyörivän noin sadan euron kieppeillä ottelua kohti. Harrastekiekon viheltäjät ovat virallisia erotuomareita.

Hämeenlinnan harrastekiekkosarjasta kiinnostuneet pelaajat ja joukkueet voivat ottaa yhteyttä Kimi Frimaniin sähköpostiin kimi.friman@gmail.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset