fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aikatauluongelmien vuoksi vain kolme harjoitusta ennen telkkaripurkitusta – Hämeenlinnalaiset korkkaritanssijat kertovat, millaista oli osallistua Verkatehtaalla kuvattuun Talenttiin

Ottakaa tai jättäkää, hämeenlinnalainen tanssikoulu koettaa onneaan Talentissa.
Tanssikoulu M&Heelsin ryhmään kuuluvat ylhäältä vasemmalta lukien Miia Koljonen, Anne Kemppainen ja Anna-Emilia Salminen, keskellä vasemmalta Noora Koivula ja Tiina Syrjälä, sekä alhaalta vasemmalta Hanna Kemppainen, Mira Korkeila ja Annika Savilampi. Kehome Hyvinvointikeskuksessa otetusta kuvasta puuttuvat Pinja Sikström, Sini Anttila Ja Yasmin Calderon. Kuva: Pekka Rautiainen
Tanssikoulu M&Heelsin ryhmään kuuluvat ylhäältä vasemmalta lukien Miia Koljonen, Anne Kemppainen ja Anna-Emilia Salminen, keskellä vasemmalta Noora Koivula ja Tiina Syrjälä, sekä alhaalta vasemmalta Hanna Kemppainen, Mira Korkeila ja Annika Savilampi. Kehome Hyvinvointikeskuksessa otetusta kuvasta puuttuvat Pinja Sikström, Sini Anttila Ja Yasmin Calderon. Kuva: Pekka Rautiainen

Paikallisen Tanssikoulu M&Heelsin yhdentoista hengen tanssijaryhmä on mukana sunnuntaina starttaavassa Talent Suomi -viihdeohjelmassa.

Tanssikoulun vetäjä, kauneusalan yrittäjä Mira Korkeila päätti hakea kisaan hetken mielijohteesta.

– Kun maaliskuussa kalenteri tyhjeni koronan takia, lueskelin paljon uutisia puhelimesta, ja uutisvirran keskelle osui mainos “Hae Talenttiin”. Ajattelin, ettei ole mitään menetettävää ja lähetin videon saman tien täysin ex tempore, Korkeila kertoo.

Hän lähetti ohjelmaan tanssikoulun kurssivideon, joka oli kuvattu pari vuotta aiemmin.

– Videota lähettäessä en ollut varma, saanko ketään mukaan, jos jatkopaikka aukeaa.

“Unohdin koko jutun”

Tieto ohjelmaan pääsystä tuli elokuussa.

– Olin autuaasti unohtanut koko jutun, Korkeila päivittelee.

Hän sai kuitenkin kerättyä porukan kasaan nopeasti.

– Minun lisäkseni mukana on kymmenen oppilasta. Taso- ja ikähaarukka on valtava, meitä on 25-vuotiaasta 48-vuotiaaseen hyvin erilaisilla tanssitaustoilla.

Alkukarsinnan videon tanssijoista mukana on ainoastaan yksi.

– Olen tehnyt koreografian jo vuonna 2017 eikä sitä ole todellakaan ajateltu Talenttia varten, eikä myöskään esitetty missään aikaisemin.

Hiomiselle tuli kiire

Koe-esiintymiset kuvattiin Hämeenlinnan Verkatehtaalla syyskuun lopulla.

– Tälle kokoonpanolle esiintyminen oli ensimmäinen laatuaan.

Tiukan aikataulun vuoksi koreografian hiomiselle tuli kiire. Korkeila kuvasi ryhmälle treenivideoita, joita jokainen sitten harjoitteli tahoillaan. Ennen esitystä ryhmä ehti harjoitella yhdessä kolmena sunnuntai-iltana yhteensä kuusi tuntia.

– Täytyy antaa iso peukku tälle porukalle. Mukana on paljon perheellisiä naisia, joten aikataulujen sovitteleminen oli välillä haasteellista.

Tanssiryhmällä on asennetta.

 

Ryhmän esitys on tarinallinen tuolitanssi.

– Minulla oli visio hämyisestä, jo parhaat päivänsä nähneestä pariisilaisesta kabareesta, jossa tanssija on jo vuosia tanssinut samaa kappaletta, mutta tuntee silti tanssin paloa.

Kuvausten aikana porukka pysyi Korkeilan mukaan rentona, vaikkakin vuoroa odotellessa tanssijoiden tunnelmat aaltoilivat välillä hiljaisesta riehakkaaseen.

– Kun on iso ryhmä, suurin haaste on, että kaikki osuu kohdilleen ja jokainen hoitaa tonttinsa, mutta kaikki meni hyvin ja hyvällä fiiliksellä. Oppilaat olivat täysillä mukana ja arvostan heidän panostaan. Ainoa joka alkoi panikoida, olin minä, Korkeila nauraa.

Yleisö päättää, kuka jatkaa

Korkeila ei voi sopimuksellisista syistä paljastaa, missä jaksossa heidän ryhmänsä esiintyy.

– Yhdessä tekeminen ja yhdessä kokeminen on tässä se juttu. Kaikkea pitää kokeilla. Nämä ovat ainutkertaisia asioita, joita on kiva kiikkustuolissa miettiä.

Yleisö äänestää jatkoon päässeet.

– Tavoitteena on osallistumisen ilo. Suoraa lähetystä en halua edes ajatella, panikoin vasta sitten, jos se on ajankohtaista.

Lue myös: Talentissa joko jäätyy tai syttyy – “Esityksen ei tarvitse olla täydellinen, mutta sen pitää koskettaa”

Talentit Verkatehtaalla

Talent Suomen seitsemäs tuotantokausi alkaa sunnuntaina 7. helmikuuta MTV3-kanavalla kello 19.30 alkaen.

Koe-esiintymiset on kuvattu Hämeenlinnan Verkatehtaalla viime syksynä.

Hämeenlinnan tanssikouluista mukana ovat Tanssikoulu M&Heelsin ryhmä ja Tanssikoulu TR Studion lasten hip hop -pienryhmä TR Urban Crew.

Kuudesta ensimmäisessä jaksosta 24 etenee kolmeen suorana lähetyksenä nähtävään semifinaaliin. Kustakin semifinaalista yleisö äänestää finaaliin kaksi esitystä ja tuomarit yhden.

Finaalissa nähdään yhdeksän esitystä, jotka kilpailevat 30 000 euron pääpalkinnosta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset