Kaupunkiuutiset

Aikuisten joulubileissä sählätään

Firman pikkujoulut

Ohjaaja Josh Gordon, Will Speck

Rooleissa Jason Bateman, Olivia Munn, T.J.Miller, Jennifer Aniston, Jillian Bell, Courtney B.Vance, Kate McKinnon

Firman pikkujoulut on varma komedia, sillä jokaisella on muistoja pikkujouluista. Elokuvassa tapahtuu kaikki se, mistä varoitellaan. Käsikirjoittajat löytyvät myös Kauhea kankkunen -leffojen takaa – meno onkin samankaltaista.

Zenotek -nimisessä IT-firmassa on leppoisa meno, sillä konttorinjohtaja Clay (T.J. Miller) on luonnonlapsi. Firma ei kuitenkaan tuota, joten hänen tiukka sisarensa Carol (Jennifer Aniston) on toimitusjohtajana päättänyt sulkea konttorin. Lisäksi hän kieltää perinteiset pikkujoulut. Clay, tietojärjestelmiä kehittävä Josh (Jason Bateman) ja Tracey (Olivia Munn) päättävät kuitenkin pitää maailmanluokan pikkujoulut, joissa he samalla saavat suurelta asiakkaalta Walterilta (Courtney B. Vance) sopimuksen. Tämä sopimus takaisi firman säilymisen.

Firman pikkujoulut alkavat korrektista kaikki pääuskonnot huomioivasta jouluvillapaidasta. Sen jälkeen alkaa karnevalistinen hulina, jossa kaikki antautuvat menoon mukaan, paitsi reilua kunnon miestä esittävä Jason Bateman ja hyytävä nainen Jennifer Aniston. Elokuvaa on moitittu väsähtäneeksi ja liian täyteen pakatuksi. Siinä on kuitenkin hauskat hetkensä, kuten vessanpöntöstä vettä juova poro ja suulas uber-kuski.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.9.2020