Kaupunkiuutiset

Aino ja Janne kotilammella

Kylki kyljessä uivat kotilammelleen Aulangolle kesäksi jo palanneet kyhmyjoutsenet Aino ja Janne.

– Linnut näyttävät aidosti nauttivan vapaudestaan ja tuoreesta ruohosta, totesi rantakiville hetkeksi istahtanut kenttäpäällikkö Jere Rauhala Metsähallituksesta.

Ähtärissä linnut viettivät talven sisätiloissa, eläinpuiston uudessa lintutalossa. Syksystä Janne pääsi joksikin aikaa yksityismajoitukseen parantelemaan kesällä vioittunutta siipeään.

Joutsenet ovat paikkalintuja, joten ne pesivät entiseen tapaan lammen pienessä saaressa.

Ainon ja Jannen viimekesäisten poikasten Rauhala kertoo oitis kuljetuslaatikon kannen auettua lennähtäneen vapauteen meren rannalta Sipoosta.

Joutsenlammen alle kymmenvuotiaalla pariskunnalla edessään on vielä monia hyviä vuosia.

– Perheenlisäystä niille ei tälle kesällä uskalla luvata – ehkä, hyvässä sovussa ja parilleen uskollisina linnut lampea heti ensimmäisestä päivästä lähtien kiertelevät.

Suosikkipari

Joutsenpari lienee Hämeenlinnan suosituin valokuvauskohde. Lähes poikkeuksetta pysähtyvät lenkkeilijätkin ikuistamaan kännykkäkameroillaan komeita lintuja.

Rauhala mainitsee kävijöiltä tuleen toiveita, joissa on lintujen turvallisuutta silmällä pitäen ehdotettu muun muassa ympärivuorokautista vartiointia tai lammen suojaamista aidalla tai kattamista vähintään verkolla

– Vaikka linnut ovat kävijöille ja meille kaikille hyvin tärkeitä, kannattaa muistaa, että ne ovat villieläimiä – eivät lemmikkejä. Ne selviävät luonnossa ja niin kuuluu ollakin.

Aulangon Puistometsä on pessyt kasvojaan äitienpäiväksi: puistoalueita on haravoitu ja penkkejä laitettu paikoilleen. Penkeistä joitain on uusittu ja loput valmistuvat vielä kevään aikana.

Isot remontit koko Puistometsän alueella ovat Rauhalan mukaan odottamassa – lähinnä rahoitusta. Muun muassa lampien kiveyksiä on vähitellen päästävä korjaamaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset