fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Aino-Kaisa Pekonen vieraili Kiipulassa

Kiipulasäätiön hallituksen puheenjohtaja Kari-Pekka Martimo (vas.), toimitusjohtaja Jukka Kujala ja ministeri Aino-Kaisa Pekonen tapasivat alkuviikosta. Kuva: Ulla Harju
Kiipulasäätiön hallituksen puheenjohtaja Kari-Pekka Martimo (vas.), toimitusjohtaja Jukka Kujala ja ministeri Aino-Kaisa Pekonen tapasivat alkuviikosta. Kuva: Ulla Harju

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vieraili Kiipulassa Janakkalassa tällä viikolla. Vierailun tarkoituksena oli keskustella kuntoutuksen ja vaativan erityisen tuen ammatillisen koulutuksen tilasta ja tulevaisuudesta.

Ministeri Aino-Kaisa Pekoselle esiteltiin maanantaina Kiipulan kuntoutus- ja koulutustoimintaa. Kiipulasäätiö ylläpitää sekä ammatillista erityisoppilaitosta että omistaa kuntoutusyhtiö Avire Oy:n, jotka molemmat toimivat valtakunnallisesti. Puheissa nousi esille isona asiana osatyökykyisten kuntoutus, koulutus sekä työllistäminen.

– Näemme osatyökykyiset mahdollisuutena työllisyyden lisäämisessä ja edistämisessä. Teette Kiipulassa erittäin tärkeää työtä, josta haluan myös kiittää, Pekonen sanoi.

 

Maailmalla menestynyt tenorimme Tuomas Katajala palkittiin Helsingin Savoy-teatterissa.

Beniamino Gigli -palkinto Tuomas Katajalalle

Beniamino Gigli –palkinto on suomalainen musiikkipalkinto, joka myönnetään suuren italialaisen tenorin taiteen hyväksi tehdyssä työssä ansioituneelle henkilölle. Tänä vuonna kunnianosoitus annettiin hämeenlinnalaisella oopperalaulajalle Tuomas Katajalalle.

Palkinnon myönsivät viime lauantain gaalakonsertissa Suomen Benianimo Gigli -seura ja Italian kulttuuri-instituutti. Aikaisemmin sen ovat suomalaisista saaneet muiden muassa tenorit Peter Lindroos ja Raimo Sirkiä, sopraano Camilla Nylund ja basso Mika Kares.

 

Katri Stenberg (vas.) ja Anna Vesala ovat reilun vuoden ajan tehneet yhteistyötä yhden päivän viikossa Taidekasarmilla.

Anna Vesalan taidetta Kumppanuustalossa

Kumppanuustalossa on marraskuun ajan esillä hattulalaisen Anna Vesalan maalauksia.
Vesala on päiväkotityönsä ohella harrastanut taidemaalausta yli kymmenen vuoden ajan Kettukin ja Vanajaveden opiston erityiskuvataidekursseilla taiteilija Katri Stenbergin ohjauksessa.

Hänen töitään on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä kotimaassa ja mm. Saksassa.

Erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan mentorointiin suunnatun apurahan mahdollistamana Vesala ja Stenberg ovat  reilun vuoden ajan tehneet yhteistyötä Taidekasarmilla.

Osa tämän ajan aikaansaannoksista, 27 maalausta on nyt ripustettuina esille yleisön ihailtaviksi Kumppanuustalon toiseen kerrokseen.

 

Tapani Baggea arvostetaan muistakin kuin dekkareista. Kuva: Juhani Salo, arkisto

Tapani Bagge ehdolla lastenkirjapalkinnolle

Hämeenlinnalaisen Tapani Baggen teos Katoava muumio (Karisto) on ehdolla vuoden 2020 Runeberg Junior -lastenkirjapalkinnon saajaksi. Raadin valitsemat kymmenen ehdokasta julkistettiin Porvoossa viime torstaina.

Katoava muumio on seikkailukertomus, joka sijoittuu sadan vuoden takaiseen Helsinkiin. Kirjan on kuvittanut Carlos Da Cruz.

 

Oppilaat koolla Nihattulassa

Nihattulan Koulun entisten oppilaiden tapaaminen järjestettiin12. lokakuuta kymmenen kerran, joten ilmassa oli juhlatunnelmaa. Ohjelmassa oli koulun historiaan liittyvä tietovisailu entisen rehtorin Seppo Kopran johdolla. Asiaan kuului myös perinteinen yläkoulun kierros rehtori Pirkko Lokinperän kanssa.

Ilta sujui rattoisasti rupatellen sekä kahvitellen ja tanssittiin Rytmiorkesteri Casinon tahtiin. Mukana oli reilut 30 henkeä ja ensi vuonna on tarkoitus tavata taas.

 

4H-yhdistykset palkittiin

Hämeenlinnan Seudun, Hausjärven, Lopen ja Riihimäen 4H-yhdistykset saivat yhdessä Etelä-Hämeen Osuuspankin 10 000 euron Toimeliaisuuspalkinnon.

– 4H-yhdistykset tekevät mikrotasolla yhteiskunnalle korvaamattoman arvokasta työtä kannustamalla ja kasvattamalla lapsia ja nuoria aktiivisiksi sekä vastuullisiksi kansalaisiksi, sanoo Etelä-Hämeen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jussi Savola.

Toimeliaisuuspalkinto on pankin tapa palkita erityistä aktiivisuutta omalla toimialueellaan. Se myönnetään vuosittain seudun toimijalle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti seudun henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset