fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aino Kalliosaaren taiteessa on rakkautta ja rock and rollia – "Andy McCoy ja Neumann ovat suurimpia idoleitani"

Aino Kalliosaari esittelee näyttelyssään monipuolisesti osaamistaan erilaisilla tyylilajeilla ja tekniikoilla. Kuva: AP Sarjanto
Aino Kalliosaari esittelee näyttelyssään monipuolisesti osaamistaan erilaisilla tyylilajeilla ja tekniikoilla. Kuva: AP Sarjanto

Käsityötalo Willa Vaskessa on vielä ensi viikon torstaihin asti esillä hämeenlinnalaisen Aino Kalliosaaren näyttely Taiteilijan pää.

Näyttelyssä on akryyli- ja öljyväritöitä sekä hiilellä, lyijykynällä ja pouring- tekniikalla tehtyjä teoksia. Tyylilajit vaihtelevat abstraktista surrealismiin ja realismiin.

– Halusin ottaa mukaan monipuolisesti vähän kaikkea. Suhtauduin ripustamiseen aika rennosti, mutta apujoukot ottivat sen enemmänkin tosissaan, Kalliosaari sanoo.

Aiheita myös unista

Näyttelyn nimikkoteos on tehty kierrätetystä kipsipäästä.

– Taiteilijan pää kuvaa minua itseäni ja kaikkia niitä ideoita, joita mieleeni tulee. Olen nähnyt myös unissa monenlaisia asioita, joita en ehkä itse keksisi, Kalliosaari kertoo.

Nuori tekijä ammentaa aiheita mielikuvituksestaan ja rakkaudestaan taiteeseen, kulttuuriin, väreihin, elämään ja ihmisiin.

– Olen erityisen kiitoksen velkaa kuvataideopettajilleni Meevi Suomalaiselle ja Olli Larjolle, jotka ovat tukeneet minua kaikin tavoin.

Artistit innoittavat

Monista tauluista nousee esiin intohimo musiikkiin. Näyttelyssä on muun muassa öljyvärityö Sex Pistolsin kappaleesta God Save the Queen sekä artistien muotokuvia.

– Musiikki on minulle hyvin tärkeä asia ja se on antanut paljon ideoita taiteeseen. Andy McCoy ja Neumann ovat suurimpia idoleitani.

Viime vuonna Kalliosaari ilahdutti koronarajoituksissa eläviä ihmisiä leipomalla kakkuja muun muassa hoitajille ja yksinyrittäjille.

– Leivon edelleen, jos vain tilauksia tulee.

Aino Kalliosaaren näyttely 30.9. asti Willa Vaskessa (Lukiokatu 4). Avoinna ti-la klo 11-17 ja su klo 9-17.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset