Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aino Kalliosaari piristää ihmisiä leipomillaan kakuilla – Herkkuja on lähtenyt hoitajille ja yksinyrittäjille

Kätilö Rita Stubb (vas,) kävi noutamassa kaksi Aino Kalliosaaren leipomaa tiikerikakkua keskussairaalan synnytysosaston henkilökunnalle. Kuva: AP Sarjanto
Kätilö Rita Stubb (vas,) kävi noutamassa kaksi Aino Kalliosaaren leipomaa tiikerikakkua keskussairaalan synnytysosaston henkilökunnalle. Kuva: AP Sarjanto

Monet koronarajoitusten keskellä elävät ihmiset ovat viime viikkojen aikana saaneet riemastuttavan yllätyksen Aino Kalliosaarelta.

Taideteoksistaan ja kirjailijanakin tuttu 20-vuotias hämeenlinnalainen on ammatilliselta koulutukseltaan leipuri-kondiittori ja jauhopeukalo on ollut hyvässä käytössä.

– Äidin kanssa mietittiin, kuinka voisin piristää ihmisiä tällaisena aikana. Olen leiponut parisenkymmentä kakkua, jotka olen sitten antanut lahjaksi, Kalliosaari kertoo.

Nopeasti hyvää

Herkkuja on syntynyt sukulaisille ja tutuille, mutta myös kuviskoulun opettajille, yksinyrittäjille ja vanhusten hoitokodin hoitajille.

Leipomuksia on räätälöity kohteen mukaan, joten kakkupajasta on lähtenyt myös sokerittomia ja jauhottomia versioita.

– Olen tehnyt kuivakakkuja ja juustokakkuja, kaikkea sellaista, mikä nopeasti syntyy. Tuntuu kivalta, kun on joku taito, jolla voi luoda hyvää ihmisille, Kalliosaari tuumaa.

Aino Kalliosaaren terveyskakussa ei ole käytetty jauhoja eikä sokeria. Suklaamoussen päällä on mustikoita. Kuva: Muu
Aino Kalliosaaren terveyskakussa ei ole käytetty jauhoja eikä sokeria. Suklaamoussen päällä on mustikoita. 

 

Viime viikolla Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysosaston henkilökunta sai lahjaksi kaksi tiikerikakkua. Herkut kävi noutamassa kätilö Rita Stubb.

– Siellähän me olemme synnytyssalissa ja synnytysvuodeosastolla ihan omissa oloissamme, emmekä pääse liikkumaan. Tämä on tosi kiva juttu, joka tuo iloa ja piristystä harmaaseen arkeen, Stubb kiittelee.

Romaanille jatkoa

Kalliosaari julkaisi viime vuonna omakustanteena esikoisromaaninsa Houraillen, jonka tapahtumat sijoittuvat 1980-luvun Dingo-huuman aikaan.

Hän harrastaa myös kuvataiteita. Kalliosaari tekee mielellään artistimuotokuvia ja hän on lahjoittanut teoksiaan muun muassa Nipa Neumannille ja Andy McCoylle.

– Romaanille on varmasti tulossa jatkoa. Minulla on tällä hetkellä neljä keskeneräistä käsikirjoitusta, joista yhtä teen yhdessä kaverin kanssa, Kalliosaari sanoo.

– Maalailen myös edelleen, joten sillekään harrastukselle ei ole loppua näkyvissä.

Hemaiseva limevalkosuklaakakku trollikarkeilla lähti ilahduttamaan vanhusten hoitokodin henkilökuntaa. Kuva: Muu
Hemaiseva limevalkosuklaakakku trollikarkeilla lähti ilahduttamaan vanhusten hoitokodin henkilökuntaa. 

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset