fbpx
Kaupunkiuutiset

Ainoastaan sydämellä näkee hyvin

Pikku prinssi

Ohjaus Mark Osborne

ÄänirooleissaVesa Vierikko, Saana Norra, Kirsi Ståhlberg, Valtteri Helisalo, Krista Kosonen

Antoine de Saint-Exupéryn filosofinen ja vertauskuvallinen pienoisromaani Pikku prinssi (1943) on kaikkien aikojen käännetyin ranskalainen kirja. Teos on kiehtonut niin aikuisia kuin lapsia.

Alkuperäisessä teoksessa lentäjä tekee pakkolaskun Saharaan. Siellä hän tapaa avaruudesta saapuneen pienen pojan, joka opettaa tärkeitä viisauksia elämästä.

Mark Osbornen (mm. Kung Fu Panda) ohjaama animaatioelokuva ei kuitenkaan seuraa suoraan kirjan tarinaa, vaan nyt päähenkilönä on pieni tyttö, joka muuttaa tiukan kontrolloivan yksinhuoltajaäitinsä kanssa kirjasta tutun lentäjän naapuriin. Lentäjä asuu iäkkäänä rähjäisessä talossaan. Tarinaa kuljettavat tytön, lentäjän ja äidin äänet. Kun alkuperäisessä teoksessa kuljetaan satumaailmassa, nyt tyttö kohtaa reaalimaailmassa erilaisia ihmistyyppejä. Äiti puolestaan valmistaa tytärtään aikuisten tiukkaan maailmaan. Hän haluaa tyttärelleen hyvää, mutta ei huomaa tämän yksinäisyyttä. Lentäjän kautta tarina nivoutuu Pikku prinssin maailmaan.

Elokuva on kaunista, koskettavaa ja ajankohtaista katsottavaa ihmissuhteista, sydämen merkityksestä ja ajan kulusta. Joku pitää loppupuolta hivenen pitkäveteisenä, ainakaan aikuiskatsojalle se ei sitä ole. Animaatioelokuvan pohjalta myös kirjasta ilmestyy ensi syksynä uusi painos.

HHHHH

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset