fbpx
Kaupunkiuutiset

Ainolla pian joutsenlaulu?

Joutsenten reviiritaistelu Aulangon Joutsenlammella on synnyttänyt kuluvan kesän aikana runsaasti keskustelua siitä, miten kesyjen joutsenten kanssa pitäisi tulevaisuudessa toimia.

Kiivaaksikin yltynyt sananvaihto käynnistyi jo vuosi sitten, kun laulujoutsenet ottivat ensimmäistä kertaa yhteen Ainon ja Jannen kanssa. Tämän kesän surullinen jatkotarina oli, että Janne loukkaantui vuoden takaista vakavammin ja jouduttiin lopettamaan.

Metsähallitus ilmoitti maanantaina seuraavansa Joutsenlammen tilannetta.

– On mahdollista, että Aino siirtyy lammelta pois omatoimisesti. Mikäli Aino on lammella vielä elokuussa, se pyritään siirtämään pois lammelta, Metsähallituksen tiedotteessa kerrotaan. Tulevista vuosista ei vielä puhuta mitään.

Hämeenlinnalainen luontokuvaaja Esko Hentilä todisti viimeksi reilu viikko sitten kameransa kanssa, kuinka rajua reviiritaistelu todellisuudessa on.

– Ikuistin tilanteen, jossa laulujoutsen laskeutui Joutsenlammelle. Laulujoutsen ajoi Ainon metsään piiloon hurjalta näyttäneen takaa-ajon jälkeen. Aino on puolet laulujoutsenta pienempi, joten siitä ei ole puolustamaan reviiriään.

– Harmaalokit eivät kuitenkaan suvainneet joutsentulokasta, vaan ajoivat sen lopulta tiehensä, Esko Hentilä kertoo sanoin ja kuvin dramaattisen tapahtumasarjan luonnossa. 

Aulangon joutsenparin elämää on seurattu seutukunnalla tiiviisti niin mediassa kuin yksityisten kansalaisten voimin. Esimerkiksi neljän vuoden takainen perheenlisäys hellytti ihmisiä, mutta myöhemmät kaikenlaiset murheelliset tapahtumat ovat puolestaan synnyttäneet keskustelua kesyjen lintujen sijoittamisen järkevyydestä luonnon keskelle.

Idea joutsenparin sijoittamisesta syntyi Metsähallituksen 150-vuotisjuhlista vuonna 2009.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset