Kaupunkiuutiset

Ainossa saa lounasta lauantaisinkin

Lasimäelle kesäkuussa avautunut kahvila-ravintola Aino on saanut ensimmäisistä kuukausista hyvää potkua kehittää toimintaa edelleen. Ravintolaa pyörittää Vanajan Juhlapalvelut, jossa yrittäjinä ovat riihimäkeläiset Hanna Kuosa-Tervo ja Jouni Tervo sekä Jukka Kuosa.

– Kesä meni kiireisesti. Aikaa kului opetteluun, kun jouduimme aloittamaan niin nopeasti. Avainten saamisesta oli vain kolme viikkoa avajaisiin, Kuosa-Tervo muistelee nauraen.

Nimi paikalle keksittiin yhdessä asiakkaiden kanssa. Lasimäen Facebookissa oli kilpailu, ja Aino tuli valituksi, koska Alvar Aallolla oli samanniminen vaimo. Aalto-maljakko taas on yksi Iittalan outletin suosituimmista tuotteista.

– Meidän muidenkin ravintoloiden nimenä on etunimi. Niistä on ihmisten helppo puhua, ja ne kuulostavat kotoisilta, Kuosa-Tervo sanoo.

Vanajan Juhlapalveluilla on Hämeenlinnassa lounas- ja tilausravintola Edwinin kellari Perttulassa ja lounasravintola Emma Kantolassa.

Ainossa uutta on seisova lounaspöytä. Lisäksi tarjolla on pieniä listaruokia. Lounasta on saatavilla myös lauantaisin.

– Tarjoamme terveellistä kotiruokaa, ei mitään turhia kikkailuja. Kahvilaakin pyrimme pitämään auki koko talven. Aukioloaikaa testaamme niin, että nyt aluksi se on kello 10.30–17.30, mutta se saattaa elää vielä, Kuosa-Tervo kertoo.

Ravintolassa on nyt myös uudet, Jouni Tervon itsensä valmistamat kuusilankkuiset pöydät. Hän tekee puutöitä harrastuksenaan. Ensi kesänä on luvassa terassikalusteiden uusiminen.

– Pohdimme myös, että olisi kiva, jos Ainossa olisi oma tila, jossa asiakkaat voisivat viettää vaikka perhejuhlia. Sellainen tila on mahdollista saadakin, Kuosa-Tervo iloitsee.

Se on ainakin jo päätetty, että 9.12. Ainossa vietetään kaiken kansan pikkujoulua, johon esiintyjäksi tulee Sani.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset