Kaupunkiuutiset

Ravintola Taika pyörii äidin ja tyttären voimin - "Veri veti takaisin yrittäjäksi"

Iittalan Lasimäen ravintolalle kesä oli vilkas ja lupaava.
Jenni Salonen (vas.) ja Minna Salonen istuvat ikkunapöydässä, joka on Taika-ravintolassa mieluisin paikka asiakkaille. Kuva: Lea Karmala
Jenni Salonen (vas.) ja Minna Salonen istuvat ikkunapöydässä, joka on Taika-ravintolassa mieluisin paikka asiakkaille. Kuva: Lea Karmala

Akaalaisilla Minna ja Jenni Salosella, äidillä ja tyttärellä, on takanaan työntäyteinen ensimmäinen kesä Lasimäen Taika-ravintolan pitäjinä. Paikka avautui toukokuun alussa tiloihin, jotka ehtivät sitä ennen olla jonkin aikaa tyhjillään.

– Kesä meni hyvin, se yllätti. Olen ollut ravintola-alalla 35 vuotta, mutta tämä on ihan erilaista kuin mikään muu. Turisteja on käynyt kovasti, ja asiakkaita riittää myös syksyllä. Tilauksia on eteenpäinkin, väkeä on vielä tulossa busseilla, yrittäjä Minna Salonen kertoo.

Kerran yrittäjä – aina yrittäjä

Minna Salonen on toiminut yrittäjänä aikaisemminkin. Tytär Jenni taas työskenteli kokkina Tampereella. Idean ravintolan avaamisesta Lasimäelle Minna Salonen sai, kun hän tuli käymään Iittalan myymälässä ja olisi halunnut kahville, mutta ravintolan paikalla oli autiota.

– Veri veti uudestaan yrittäjäksi. Kyllä se vähän niin on, että kun olet kerran yrittäjä, olet toisenkin kerran. Tässä olemme Jennin kanssa kaksistaan, lisäksi on yksi vapaapäivien tuuraaja. Meillä oli sen takia kova kesä, kun emme saaneet työntekijöitä. Avaaminen tuli äkkiä, emmekä pystyneet reagoimaan ajoissa, emmekä tienneet, millainen paikka tämä on, hän kertoo.

Taika on kahvila ja lounasravintola, ja annoksia saa myös tilaamalla. Listaruokia tarjoillaan Iittalan Taika-lautaselta, josta paikan nimikin juontaa.

– Ravintolassa voi pitää myös pieniä yksityistilaisuuksia, ja pienimuotoista pitopalveluakin tarjoamme. Meiltä voi hakea muun muassa kakkua, soppaa, kiusauksia ja muuta sen tapaista, mutta itse emme lähde muualle pitoja tekemään.

Siipi-iltojen suosio yllättänyt

Palaute Taika-ravintolasta on ollut positiivista.

– Meidät on otettu mukavasti vastaan. Kauppiasyhteisöönkin olen päässyt mukaan, mutta työ on vienyt ajan aamu kahdeksasta iltaan puoli kymmeneen, Minna Salonen kertoo.

Syksyn pienen rauhallisemman ajanjakson jälkeen Salonen odottaa jo innolla joulunalusaikaa, kun Lasimäellä taas tapahtuu enemmän. Viime viikon perjantaina siellä vietettiin Pimeän kaupan iltaa – ja ravintolassa siipi-iltaa. Taika on auki syksyllä maanantaista lauantaihin kello 10–18 ja sunnuntaisin 12–18.

– Ja siipi-illoille on tulossa jatkoa, koska sen suosio yllätti positiivisesti, Minna Salonen iloitsee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset