Kaupunkiuutiset

Äiti ja tytär yrittäjinä yhdessä

Äiti ja tytär, Elina Kallionpää ja Niina Kostiainen ovat löytäneet toisensa ammatillisestikin. He työskentelevät yhdessä yrittäjinä Elliina Kauneus -ja Kynsistudiossa.

Elliina oli aiemmin Elinan yritys, joka sijaitsi Viralassa. Kun Niina opiskeli aikuiskoulutuksessa kosmetologiksi, he päättivät avata yhteisen hoitolan Turenkiin Tohvelantie 9:n katutasoon. Tilat remontoitiin esteettömäksi, jotta myös iäkkäämpien on helppo sinne tulla.

– Meillä on asiakkaita varten suihkukin, joka on yksi valttimme vartalonhoitojen suhteen, he kertovat.

Elliinasta saa jalka-, kasvo- ja vartalohoitoja, joita Niina tekee myös erilaisilla laitteilla, ripsien ja kulmien värjäystä, ripsien pidennyksiä, sokerointeja, rakennekynsiä, oman kynnen geelausta, manikyyrejä ja klassista hierontaa. Tulossa on vielä kuumakivihierontaa ja erikoisvartalohoitoja naamioilla.

Elinan erikoisalaa ovat kädet ja kynnet, ja hän toimii myös rakennekynsikouluttajana. Lisäksi hän luennoi erilaisissa tapahtumissa, kuten naistenilloissa ja tykypäivillä.

– Kosmetologin työ on usein yksinäistä, mutta näin perheyrityksessä on ihanaa sekin, että pystyy jakamaan töitä ja pitämään lomaa. Me molemmat teemme muun muassa sokerointeja, hän kertoo.

Jalkahoitojen saatavuudesta Turengissa ovat olleet mielissään etenkin vanhemmat ihmiset.

– Mitä useammin hoitaa jalkansa, sitä harvemmin joutuu ostamaan uudet kengät, Elina muistuttaa.

Aiemmin merkonomin paperit hankkineelle 21-vuotiaalle Niinalle yrittäjäksi ryhtyminen oli luonnollinen valinta.

– Äidin tuki ja turva pehmentää alkua. Jos tulee jokin pulma, pystyn kysymään häneltä neuvoa, hän kiittelee.

Tärkeä osa Elliinan toimintaa on maahantuojan myymälä ja verkkokauppa. Hoitola on auki kiinteästi kolmena päivänä viikossa, ja säännöllinen ilta-aika on torstaisin kello 13–19. Muuten ajat varataan joustavasti. Opiskelijat ja eläkeläiset saavat hoitoja ja tuotteita alennuksella.

– Tuotteemme sopivat herkillekin ihmisille. Itse olen allerginen kosmetiikan lisä- ja säilöntäaineille, Elina kertoo.

Asiakkaat haluavat Elinan ja Niinan mukaan nykyään ennen kaikkea klassista luonnollisuutta, mutta pikkujouluaikaan ollaan valmiita aina vähän räväyttämään.

Janakkalan yrityselämää Elina ja Niina kehuvat hyväksi hengeltään. Kuntalaiset haluavat käyttää oman kylän palveluita, ja yrittäjät puhaltavat yhteen hiileen. Siitä on osoituksena muun muassa usean yrittäjän keskenään suunnittelema Halloween-ilta 3.11. kello 17–21.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset