Kaupunkiuutiset

Äitiys- ja lastenneuvola jatkossa samalla hoitajalla

Hämeenlinnassa Ruununmyllyn neuvola, entinen Idänpään neuvola, on ollut muutosten keskellä. Neuvola muutti viime elokuussa Idänpään terveyskeskuksen yhteydestä Ruununmyllyn koulun viereen, entiseen päiväkodin rakennukseen.

Lisäksi Ruununmyllyn neuvolan toimintatavat tulevat muuttumaan 1.2.2017 neuvolan pitkäaikaisen terveydenhoitajan Leena Lehtimäen jäädessä eläkkeelle. Jatkossa asiakkaat käyvät samalla terveydenhoitajalla äidin raskausajasta lähtien siihen asti, kun lapsi täyttää kuusi vuotta.

– Vastaava toimintatapa on käytössä kaikissa muissa kaupungin neuvoloissa, terveydenhoitaja Elina Autere kertoo.

Tähän asti Autere on huolehtinut saman alueen raskaana olevista äideistä ja Lehtimäki puolestaan lastenneuvolasta. Terveydenhoitaja Pihla Rikala jatkaa Lehtimäen sijaisena 1.5. asti. Tiimiin kuuluu Autereen ja Rikalan lisäksi terveydenhoitaja Riikka Leminen, joka on jo tehnyt yhdistettyä äitiys- ja lastenneuvolatyötä.

Toimintatavan vaihtumisen myötä myös aluejako muuttuu. Ruununmyllyn neuvolan alue jaetaan kolmeen lohkoon. Aiemmin Autere ja eläkkeelle jäävä Lehtimäki jakoivat keskenään yhden ison alueen. Nyt sama alue jaetaan kahtia Autereen ja Rikalan kesken, jotka kumpikin huolehtivat oman alueensa perheistä. Muutos koskee lähinnä Idänpään, Papinniityn ja Kukoistensyrjän perheitä.

– Muutoksen yhteydessä kesken raskauden ei kuitenkaan tarvitse hoitajaa vaihtaa, Autere painottaa.

– Nyt katsomme, miten asiakasmäärät jakautuvat. Katujakoihin voi tulla vielä muutoksia, minkä johdosta terveydenhoitaja saattaa vielä vaihtua, Autere kertoo.

Lisäksi neuvolalääkäri Ruut Karjalainen käy kerran viikossa Ruununmyllyn neuvolassa tekemässä neuvolatarkastuksia.

Lisätietoa Ruununmyllyn neuvolan aluejaosta löytyy Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilta www.hameenlinna.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

1.10.2020