fbpx
Kaupunkiuutiset

Aito kilpailu maalivahtien kesken

HPK:n maalivahdeilla Jere Myllyniemellä ja Kristian Järvisellä on ikäeroa yhdeksän vuotta. Vanhempanan Myllyniemi on luonnollisesti heistä kokeneempi, mutta silti heillä on maalivahtivalmentaja Kari ”Leke” Lehtosen mukaan aito kilpailutilanne keskenään.

– Se on kerrottu jätkille itselleenkin. Myös Krisu pelaa heti alkukaudesta ja hänet otetaan mukaan pelirytmiin, Leke sanoo.

Sitä Leke ei vielä alkuviikosta paljastanut, kumpi aloittaa perjantaina Pelicansia vastaan tolppien välissä, mutta todennäköinen vaihtoehto lienee Myllyniemi.

Normaali tilanne

Sekä Järvinen että Myllyniemi pitävät ihan normaalina sitä, että maalivahdit joutuvat koko ajan kilpailemaan pelipaikasta.

– Ei siinä ainakaan itselleni ole mitään poikkeuksellista. Jos pelaat huonosti, on selvää, että et saa peliaikaa. Aina pitää yrittää parhaansa, Myllyniemi sanoo.

– Kilpailutilanne puskee meitä treeneissäkin eteenpäin, Järvinen tuumaa.

Harjoitusottelut kaksikolta sujuivat mukavasti, jotkin niistä jopa loistavasti. Niistä ei kuitenkaan voi heidän mukaansa kovasti päätellä, miten Liigassa homma jatkuu, sillä pelit muuttuvat luonteeltaan, kun kausi alkaa. Kaikkiaan yhdeksän harjoitusottelua jättivät heille joka tapauksessa myönteisen tunteen pääkoppaan.

– On helpompi lähteä ensimmäiseen peliin, kun harjoitusotteluista tuli enemmän positiivinen kuin negatiivinen fiilis, he iloitsevat.

Maalivahdit vakuuttavat, että heillä on ehdottoman hyvä tsemppimeininki keskenään.

– Eihän siitä mitään tulisi, jos tässä näyttäisi toiselle nyrpeätä naamaa, Myllyniemi sanoo.

Pyydettäessä molemmat maalivahdit antavat lyhyen luonnehdinnan toisistaan.

– Iso, peittävä, rauhallinen, osaa lukea hyvin peliä, Järvinen kuvailee Myllyniemeä.

– Nuori viriili poika, joka kerkiää joka paikkaan maalillakin, Myllyniemi arvioi hymy suupielessä Järvistä.

Järvisellä sisäänajoa

Valmentaja Lehtonen kehuu Järvistä nuoreksi, potentiaaliseksi kaveriksi, jolla on älyttömän hyvä nopeusominaisuus ja liikkuvuus.

– Krisun kanssa ajamme peli-ideaa sisään. Pyrimme aggressiiviseen liikkumiseen ja passiiviseen sijoittumiseen. Hänellä on kova halu eteenpäin, ja yhteistyömme on lähtenyt hyvin liikkeelle. Harjoituspelit menivät ok, joukossa oli yksi huippupeli (Pelicansia vastaan) eikä yhtään floppia, Lehtonen summaa.

Toipilasaika ohitse

Myllyniemen Lehtonen tuntee ennestään vastustajan riveistä.

– Olemme monta kertaa olleet maalinteossa vaikeuksissa hänen takiaan. Viime joulukuusta lähtien hän oli pitkään toipilaana lonkkaleikkauksesta, mutta nyt se on täysin voitettu kanta. Viimeisen harjoituspelin jälkeen ei ollut enää mitään huonoja tuntemuksia, valmentaja iloitsee.

Lehtosen tavoitteena on ollut hieman passivoittaa Myllyniemen peliä, ja se on näyttänyt toimivan hyvin. Hänenkin kanssaan yhteistyö on lähtenyt valmentajan mukaan saumattomasti käyntiin.

Hienoja ihmisiä

Lehtoselle on kertynyt vuosien varrella melkoinen joukko molareita, joita hän on luotsannut eteenpäin.

– Kaikki maalivahdit ovat omallaan tavallaan erikoisia persoonia. Minulle on käynyt hyvä säkä, sillä 95 prosenttia omista valmennettavistani ovat olleet äärimmäisen hienoja ihmisiä, kirsikkana kakun päällä Juuse Saros.

Saros pakkasi maanantaina Rinkelinmäen pukukopista tavaroitaan kasseihin, ja vielä samana päivänä hän lähti lennolle Amerikkaan. Siellä häntä odottavat Nashvillen NHL-organisaation kuviot.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset