Kaupunkiuutiset

Miekkalinnan uutisia: Ajokiellossa olleiden kuskien öinen kisa päätyi poliisin tutkaan

Kuva: Riku Hasari
Ylinopeudet työllistivät poliisia viikonvaihteessa. Kuva: Riku Hasari

Sunnuntaina aamuyöllä poliisi tavoitti noin 20-vuotiaan miehen Hattulassa kolmostiellä ajamassa etelän suuntaan huomattavalla ylinopeudella. Poliisi mittasi tutkalla auton nopeudeksi 188 km/h rajoituksen ollessa 120 km/h. Mies puhalsi nollatuloksen, mutta oli silminnähden päihtynyt. Huumausainepikatesti oli positiivinen. Vuonna 2018 ajokieltoon määrätty mies oli jäänyt kiinni kortitta ajosta seitsemän kertaa viimeisen vuoden aikana. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Poliisi tavoitti myös toisen samanikäisen mieskuljettajan, joka oli ajanut henkilöautolla kilpaa edellisen miehen kanssa. Hän oli myös ajo-oikeudeton ja myönsi ajaneensa huomattavaa ylinopeutta. Hänet oli määrätty ajokieltoon 2019. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi epäilee mieshenkilön syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Janakkalassa Helsingintiellä maanantai-iltana. Poliisipartio oli ajamassa Hämeenlinnasta Turengin suuntaan, kun henkilöauto ohitti poliisiauton huomattavalla ylinopeudella. Partio mittasi 80 km/h-nopeusrajoitusalueella ohittavan henkilöauton nopeudeksi 130–150 km/h. Epäilty kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeenlinnassa Mommilantien ja Perinkääntie risteyksessä tapahtui sunnuntaina puolen päivän jälkeen moottoripyörän ja henkilöauton välinen kolari. Kun auto oli kääntymässä vasemmalle Perinkääntielle, Mommilantietä etelän suuntaan ajanut noin 70-vuotias moottoripyöräilijä ei ehtinyt jarruttaa, vaan osui autoon ja loukkasi jalkansa. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi pyytää havaintoja mahdollisilta silminnäkijöiltä Janakkalan Turengissa Sokeriportin ja Potkuriportin risteyksessä henkilöauton ja moottoripyörän välisestä törmäyksestä 26.6.2020 kello 16.10. Havainnoista voi ilmoittaa numeroon 050 5643119 tai esikasittely.kh.hame@poliisi.fi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset