fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Nummen oppilaat odottivat skeittirampin korjausta yli vuoden – Yrittivät vaikuttaa, mutta vasta toimittajan soiton jälkeen alkoi tapahtua

Elmeri Nummikoski (vas.) ja Anton Niinikoski nostivat skeittirampin ongelman esiin yli vuosi sitten. Torstaina aamupäivällä tilanne oli korjattu. Kuva: AP Sarjanto
Elmeri Nummikoski (vas.) ja Anton Niinikoski nostivat skeittirampin ongelman esiin yli vuosi sitten. Torstaina aamupäivällä tilanne oli korjattu. Kuva: AP Sarjanto

Hieno ramppi, jota ei voi käyttää. Sitä ihmettelivät Nummen yhtenäiskoulun ysiluokkalaiset Elmeri Nummikoski ja Anton Niinikoski yli vuoden päivät.

– Ramppia pitäisi kääntää 90 astetta oikealle ja hiekan vierestä pois. Täällä käy Hämeenlinnan huippuskeittaajia ja ramppi on ihan väärin päin, Nummikoski harmitteli keskiviikkona Kaupunkiuutisille.

Ongelma on hyvin yksinkertainen. Skeittauksessa ei voi ponnistaa hiekalta eikä laskeutuakaan hiekalle eli rampin molemmissa päissä pitää olla asvalttia.

Korjausta luvattiin

Kaksikko nosti asian ensin koulun oppilaskunnan hallitukseen ja rehtorit ovat vieneet sanaa eteenpäin.

– Tilanne luvattiin korjata jo vuosi sitten syyslomalla. Sitten meille sanottiin, että kiinteistöä huoltavat hoitavat asian tämän syksyn lomalla. Vieläkään mitään ei ole tapahtunut, Niinikoski sanoo.

Nummikoskea ihmetyttää, miksei oppilaiden toivomus johtanut toimenpiteisiin.

– Meillä koulussa puhutaan paljon vaikuttamisen mahdollisuuksista. Nyt alkavat keinot olla aika vähissä.

Rampin vieressä on myös skeittaajia varten tehty niin sanotti rail-tanko. Se taas on laitettu liian lähelle leikkialuetta.

– Raili on upotettu asvalttiin, joten sitä ei voi siirtää. Suunnittelijoiden kannattaisi vähän jutella käyttäjien kanssa, ettei tällaisia virheitä tulisi, Nummikoski tuumaa.

Käsiteltiin kokouksessa

Kaupunkiuutiset kysyi asiasta yhtenäiskoulun rehtori Kati Hirvoselta, joka kertoi torstaiaamuna soittaneensa vahtimestarille rampista syyslukukauden alussa.

– Silloin luvattiin, että asia hoituu, mutta vielä ei ole tapahtunut mitään. Kiinteistöpalveluista vastaavassa yrityksessä on ollut henkilönvaihdoksia, joten ehkä se johtuu siitä, Hirvonen pohtii.

Ramppia käsiteltiin tällä viikolla kokouksessa, jossa oli paikalla myös kiinteistöpalvelujen edustaja.

– Eiköhän tässä nyt päästä eteenpäin. Hän lupasi paneutua asiaan ja selvittää, hoituuko homma helposti vai tarvitaanko siihen jotakin isompaa kalustoa.

Hirvonen on tyytyväinen, että koululaiset ovat nostaneet esille itselleen tärkeää asiaa.

– On ihanaa, että oppilaat ovat olleet niin aktiivisia.

Sitten alkoi tapahtua

Koulun kiinteistöpalveluista vastaa Caverion Suomi oy.

– Olen ollut tietoinen asiasta vasta kaksi päivää, kiinteistömanageri Eemeli Koivunen kertoi torstaiaamuna.

Hän ihmettelee, ettei ramppi ole aikaisemmin tullut puheeksi palavereissa, joita järjestetään koulun kanssa kuukausittain.

– Ehkä asiasta on keskusteltu eri henkilöiden välillä, mutta tieto ei ole päätynyt perille.

Koivunen vakuuttaa, että nyt asiassa ryhdytään toimeen.

– Huollon väki katsoo, onko ramppi käännettävissä omin voimin, vai tarvitaanko siihen jotain apuvälineitä.

Torstaina aamupäivällä ramppi oli käyty kääntämässä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset