Kaupunkiuutiset

Aktiiviset seniorit saavat omat messut marraskuussa

Kokkolasta päin operoiva Suomen Messupromoottorit tuo varttuneemmalle väelle suunnatut Senior Häme 2015 -messut marraskuussa Elenia Areenaan.

– Teemaa on pohdittu jo pitemmän aikaa ja huomattu, että aika on tehnyt tehtävänsä, toimitusjohtaja Reijo Alakoski sanoo.

– Vielä 10 vuotta sitten tällaisella ajatukselle olisi naurettu. Tämän päivän seniorit ovat hyväkuntoista ja aktiivista väkeä, jolla on paljon erilaisia tarpeita palveluille ja virikkeille.

Järjestäjät kaavailevat tapahtumaan todella laajaa tarjontaa, sillä heidän mukaansa seniorit ovat kiinnostuneita lähes kaikesta. Tärkeitä asioita ovat terveyden ylläpitäminen, elämäntavat, ruoka, liikunta, kultuurielämykset ja matkailu.

– Uskomme saavamme liikkeelle 5000-6000 kävijää ja tavoittelemme noin 100 näytteilleasettajaa, näyttelypäällikkö Jouko Lehtonen kertoo.

– Tarjonnan kirjo tulee olemaan varmasti laaja, sillä oikeastaan mitään rajoja ei aseteta.

Messupaikkojen myynti on jo alkanut. Ohjelma tarkentuu vähitellen, mutta vetonauloiksi on saatu ainakin juontajana toimiva hämeenlinnalaislegenda Markku Veijalainen ja koko kansan tohtoriksi tituleerattu Tapani Kiminkinen.

Rakenna-sisusta-asu -messuista tunnetut promoottorit aikovat tehdä Hämeenlinan seniorimessuista perinteen.

– Tämän kokoluokan tapahtumaa ei ole järkevää tehdä vain yhtä kertaa varten, Alakoski tuumaa.

– Ajatuksena on toteuttaa messut vuosittain niin, että ne osuvat aina samalle viikonlopulle.

Ikkuna kaupunkiin?

Messuilla on tarkoitus esitellä myös asumista ja remontointia, pankkipalveluita sekä juhlapaikkoja. Ideoinnissa järjestäjät ovat tehneet yhteistyötä eläkeläisjärjestöjen kanssa.

– Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirissä on 20 paikallisyhdistystä ja yli 5000 jäsentä, piirin toiminnanjohtaja Johanna Heikkilä muistuttaa.

– Tapahtuma on otettu yhdistyksissä innostuksella vastaan ja teemoista kiinnostavat erityisesti asuminen, liikkuminen sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut. Matkailu on myös merkittävä asia, sillä yhdistykset tekevät vuosittain useitakin retkiä.

Piirin varapuheenjohtaja Pentti Jolanki haluaisi messujen leviävän tavalla tai toisella myös Elenia Areenan ulkopuolelle.

– Olisi mukava, jos messujen yhteyteen saataisiin järjestettyä erilaisia oheistapahtumia, Jolanki pohtii.

– Sellaisia voisivat olla teatteriesitykset ja kiertoajelut tai opastetut kierrokset Hämeenlinnassa. Tällä tavalla messukävijöille tulisi myös kaupunki tutuksi.

Senior Häme 2015 -messut 14.-15.11. Elenia Areenassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset