fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Aku-patsas näyttelijä Ilkka Heiskaselle

Ilkka Heiskanen on ollut jo monta vuotta Hämeenlinnan teatterin kantava voima. Hänet palkittiin lauantaina Aku-patsaalla. Kuva: Pekka Rautiainen
Ilkka Heiskanen on ollut jo monta vuotta Hämeenlinnan teatterin kantava voima. Hänet palkittiin lauantaina Aku-patsaalla. Kuva: Pekka Rautiainen

Näyttelijä Ilkka Heiskanen palkittiin tänään lauantaina Aku-patsaalla merkittävästä teatterityöstä Hämeenlinnassa. Perinteeksi tulleen huomionosoituksen takana on Hämeenlinnan Teatterikerho.

Maakunnan vanhin vuosittain jaettava kulttuuripalkinto annettiin nyt 66. kerran.

Palkinnon perusteluissa kiitetään Heiskasen monipuolisuutta ja verbaalista lahjakkuutta.

– Hän maalaa syvältä sielun kuvia, on työhönsä aidosti paneutuva ja ensimmäiset nuotit kertovat tulevan odotuksen. Hän on hyvän mielen tuoja, joka luo luottamusta työyhteisössä. Häneltä tulee tarinaa hengästyttävällä tahdilla ja hänen ilmaisussaan on sekoitus asiaa, huumoria ja tunnetta. Hän luo intensiivistä läsnäoloa uniikilla ja uskottavalla tavalla ja parasta hänessä on arvaamattomuus, perusteluissa sanotaan.

Heiskanen luonnehtii itseään torpparin pojaksi, jonka unelmana on jatkaa ammattiaan niin kauan kuin fysiikka ja kemia kestävät.

Ilkka Heiskanen aloitti teatterikorkeakoulun vuonna 1981.

Ensimmäisen kiinnityksen Heiskanen sai Vaasan kaupunginteatteriin vuonna 1985 ja pari vuotta myöhemmin oli vuorossa Helsingin kaupunginteatteri. Siellä hän tulisen luonteensa vuoksi pani pukuhuoneensa palasiksi ja vietiin käsiraudoissa putkaan. Kiinnityksen jälkeen Heiskanen on toiminut freelance-näyttelijänä.

Hämeenlinnan teatterista Heiskanen sai vuonna 2015 pääroolin näytelmässä Sibelius-kohtalonyhteydet. Tuota roolia Heiskanen pitää urallaan yhtenä vaativimpana työnään.

Sen jälkeen Heiskasesta on tullut Hämeenlinnan teatterin luottonäyttelijä, sillä hän on ollut joka vuosi näyttämöllä muun muassa Miehiä ja ihmisiä- ja Arvoituksellisia muunnelmia -näytelmissä sekä monologeissa Leninki ja Särkyneet sydämet – Esko Mämmi.

Kuluvana näytäntövuonna Heiskanen on Hämeenlinnan teatterissa ollut kolmessa roolissa. Kahvi mustana -näytelmässä kapteeni Hastingsinä, Hiljaisiin siltoihin hän siirtyi ohjaajaksi parisen viikkoa ennen ensi-iltaa. Verstas-näyttämöllä nähtiin myös monologi Elmo.

Lue Ilkka Heiskasen haastattelu ensi keskviikon, 15.5. Kaupunkiuutisista.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset