fbpx
Kaupunkiuutiset

Älä ikinä ikinä ikinä luovuta

Synkin hetkiOhjaaja Joe WrightRooleissa Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas, Stephen Dillane

 

Jääkaappini ovessa olevassa magneetissa lukee, että never never never give up. Sitaatti on Winston Churchillin. Myös elokuvassa Synkin hetki on kysymys tästä, sillä Euroopan sotahistorian ikonisimmasta hahmosta kertova elokuva korostaa sitaattia.

Synkin hetki perustuu todellisiin tapahtumiin toisen maailman sodan alkuvaiheessa. Hitler valloittaa vauhdilla Eurooppaa ja Britannia valitsee pääministerikseen epäsuositun Winston Churchillin (Gary Oldman). Kun muut haluavat ryhtyä rauhanneuvotteluihin Hitlerin kanssa, Churchill kieltäytyy. Jo vuosia hän on nähnyt natsien uhan, konservatiivipuolueen Neville Chamberlain on puolestaan sulkenut tältä silmänsä.

Synkin hetki on etupäässä sisätiloihin keskittyvä draama. Winston Churchillin roolistaan Golden Globen saanut Gary Oldman tekee upean rooliin lihotettuna ja vanhennettuna. Jokainen ele ja nyanssi aina juopottelusta ja herkuttelusta kuikutteluun ja veitsen terävään oivaltamiseen ja päättäväisyyteen ovat kohdallaan. Synkin hetki kannattaa katsoa Dunkirk-elokuvan jälkeen.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset