Kaupunkiuutiset

Alalla isoja muutoksia

Hämeenlinnan Keskusapteekki viettää juuri näinä päivinä 65-vuotisjuhliaan, sillä toiminta käynnistyi 1949 vain muutamia päivä ennen joulua. Tuossa ajassa ala on muuttunut tyystin, joskin kansalaisten lääkitseminen on tietysti edelleen keskiössä.

– Takavuosina apteekeissa tehtiin itse paljon lääkkeitä, nyt enää hyvin vähän, yli 25 vuotta Keskusapteekissa työskennellyt farmaseutti Terhi Sortila toteaa jo hänen työuransa aikaisia muutoksia.

Kuluttajan kannalta valtava muutos on myös asiakaspalvelussa. Nykyisin apteekissa kerrotaan lääkkeistä ja niiden vaikutuksista hyvin tarkkaan. Ennen oli toisin.

– Henkilökunta ei edes saanut kertoa lääkkeistä kuin kysyttäessä, ja harva asiakas edes kysyi. Nyt kysytään paljon – ja me kerromme kysymättäkin, proviisori Maija Lehtinen selvittää.

Isoja muutoksia ovat olleet rinnakkais- ja itsehoitolääkkeiden valtava kasvu sekä tietotekniikan lisääntyminen.

– Asiakkaalle tämä näkyy esimerkiksi reseptiliikenteessä. Noin kaksi kolmasosaa tulee nykyisin sähköisesti e-resepteinä, apteekkari Sakari Laitinen kertoo.

– Muutosten läpiviennissä kiitoksen ansaitsee osaava henkilökunta. Minulla on käynyt hyvä tuuri henkilökunnan osalta, vuonna 2009 Keskusapteekissa aloittanut apteekkari Sakari Laitinen painottaa.

”Pysäköintijärjestelyt saatava kuntoon ”

Hämeenlinnan ydinkeskustan pysäköintiratkaisujen pitkäaikainen epävarmuudentila ja nykyinen toteutus eivät saa kiitosta keskustan yrityksiltä. Aivan keskustan ytimessä, Raatihuoneenkadun ja Rauhankadun kulmauksessa, toimivassa Keskusapteekissa kuullaan toistuvasti asiakaspalautetta ”huonosti järjestetystä” kadunvarsipysäköinnistä.

– Lyhytaikainen ja ilmainen kiekollinen pysäköinti olisi toimivin malli. Tätä mieltä tuntuvat olevan muutkin tällä alueella toimivat yrittäjät, apteekkari Sakari Laitinen sanoo näkemyksenään.

Apteekilla on asiakkailleen muutamia omia lyhytaikaisia p-paikkoja aivan tuntumassa, mutta koko keskusta-alueen osalta tarvitaan pysyvä ja toimiva kokonaisratkaisu.

– Asiakkailta tulee toistuvasti kommentteja pysäköinnistä. Autoilijoiden mielestä lyhytaikainen ilmainen pysäköinti lisättynä hyvällä valvonnalla on paras vaihtoehto keskusta-alueen toimivuuden lisäämisessä, proviisori Maija Lehtinen tiivistää asiakkailta tulevan palautteen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset