Kaupunkiuutiset

Alppihiihtokoulussa opitaan laskettelun perustaitoja

Tawast Alpine Racing Team eli lyhennettynä Tawa on Kanta-Hämeen ainoa pelkästään alppihiihtoon ja alppilajeihin erikoistunut seura. Yhdistys perustettiin syksyllä 2013.

– Pari paikallista näihin lajeihin liittyvää seuraa oli ollut enemmän tai vähemmän tauolla, joten innokkaat harrastajat lähtivät synnyttämään uutta, varapuheenjohtaja Ville Välimaa kertoo.

– Aluksi mukana oli 6 aikuisen porukka perheet mukaan lukien ja nyt meillä on riveissä 20-30 junioria sekä saman verran aikuisia.

Seuran kotirinne on perinteikäs Janakkalan Kalpalinna, joka kuuluu suomalaisen alppihiihdon kehtoihin. Tawalaiset tekevät myös usein laskettelureissuja lähiseudun keskuksiin, kuten Sappeelle, Himokseen ja Hyvinkäälle. Innokkaimmat käyvät Keski-Euroopassa saakka.

Tällä hetkellä erityisesti junioritoimintaan panostavassa seurassa on neljä valmennusryhmää.

– Race-ryhmässä on 9-12 -vuotiaita kilpalaskijoita ja Cup-ryhmässä 7-9 -vuotiaita ratalaskuun ja kilpailuun valmistautuvia nuoria, valmennusvastaava Tuomas Laine sanoo.

– Lisäksi on miniryhmiä, joissa nuorimmat ovat 4-vuotiaita. Nuorten ohjauksessa leikkimielisyys ja pitkäjänteisyys ovat tärkeitä asioita. Emme pyri luomaan teinitähtiä, eikä kilpaileminen todellakaan ole pakollista.

Perheiden juttu

Tawassa ei vielä tällä hetkellä ole alppihiihtokouluja aikuisille, mutta tilanne saattaa muuttua.

– Olemme pitäneet alkeiskursseja lähinnä junioreiden vanhemmille, jotka ovat halunneet lastensa mukana rinteeseen. Mutta jos ihmisillä tällaiseen on innostusta, voimme hyvinkin tarttua toimeen. Kaikkihan riippuu kysynnästä, Välimaa tuumaa.

Seuraava 5 vuotta täyttäneille ja vanhemmille junioreille suunnattu alppihiihtokoulu alkaa Kalpalinnassa 3. helmikuuta. Neljän parituntisen opetusjakson aikana harjoitellaan suksilla jarruttamista, kääntämistä, vauhdin hallintaa ja turvallista liikkumista rinteessä. Osallistumismaksu sisältää myös seuran jäsenmaksun, seuratoimintamaksun ja koulutuksen aikaiset hissiliput. Välineet voi vuokrata seuralta.

Mikä sitten alppihiihdossa oikein koukuttaa?

– Kyllähän vauhdin hurma on yksi oleellinen asia, Laine pohtii.

– Toiseksi tämä on koko perheelle sopiva harrastus. Mikä voisi olla hienompaa, kuin että koko porukka pääsee rinteeseen ja viettää yhdessä mukavan päivän ulkoilmassa.

Lisätietoja seuran nettisivulla http://tawastalpine.net.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset