Kaupunkiuutiset Hauho

Alvettulan kesään kuuluu hikipisaroita, moottoripyöriä ja kahvilaherkkuja Seuratalossa

Anne Taponen panee hien virtaamaan jumpassa, jota hän vetää Rikulanrannassa. Kuva: Lea Karmala
Anne Taponen panee hien virtaamaan jumpassa, jota hän vetää Rikulanrannassa. Kuva: Lea Karmala

Rikulanrannassa Alvettulassa pannaan kesätiistaisin keho hommiin pehmeällä nurmella. Joukkoa ohjaa Anne Taponen, joka talvisin vetää jumppaa kylän Seuratalossa. Heinäkuun loppuun asti pidettävillä ulkotunneilla hän kokeilee, miten oman kehon painolla tehtävä Hiit-treeni uppoaa kesäillassa.

– Takaan, että hiki tulee, jos liikkeet tekee kunnolla ja täysillä. Idea on se, että syke nousee, kun tehdään niin lujaa kuin jaksetaan. Ensin lämmitellään reilut kymmenen minuuttia, ja sitten seuraa varsinainen Hiit, hän kertoo.

Musiikki soi taustalla, mutta Taposen mukaan sen tarkoituksena on antaa vain vähän lisävoimaa, eikä niinkään tahdittaa liikehdintää. Jos jonain tiistai-iltana sattuu satamaan, silloin siirrytään Seurataloon.

Seurataloon avautuu keskiviikkoiltaisin kahvila. Kuva: Lea Karmala
Seurataloon avautuu keskiviikkoiltaisin kahvila. Kuva: Lea Karmala

Viisi euroa kerralla maksavaan jumppaan ei tarvitse ilmoittautua, vaan paikalle voi mennä vaikka hetken päähänpistosta. Kahdella ensimmäisellä kerralla treenissä oli viitisentoista osallistujaa. Moni oli Taposelle entuudestaan tuttu, mutta uusiakin tuli mukaan. Joukossa oli myös muutama mies. Yksi tuoreista tulijoista on pari kuukautta sitten Espoosta Hauholle lapsuutensa tuttuihin maisemiin muuttanut Elisa Lähteenmäki.

– Kaupungista jäin kaipaamaan ryhmäliikuntaa, sillä tykkään ohjatuista tunneista. On oikein kiva, että täällä niitä pidetään kesällä ulkona eikä kuumassa salissa. Aion käydä Hiitissä joka kerta, jos vain aikataulut sopivat, hän sanoo.

 

Alvettulan kesä tarjoaa muutakin ohjelmaa kuin jumppaa. Aivan uusi tapahtuma on motoristikahvio, jota pidetään Seuratalolla neljänä peräkkäisenä keskiviikkona kello 18–21. Viimeisen kerran se on avoinna heinäkuuta. Tarjottavat iltaan tekee talkoilla kyläyhdistyksen väki.

Ensimmäisellä kerralla viime viikolla talolle tuli reilut 50 pyörää ja tuplamäärä ihmisiä.

– Motoristit sanoivat itsekin, että yllättävän paljon oli väkeä. He myös kiittelivät tarjoiluja, ottivat niistä kuvia ja lupasivat mainostaa kahvilaa omassa piirissään, Alvettulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Saastamoinen iloitsee.

Keskiviikkokahvilaan ovat tervetulleita kaikki muutkin kuin motoristit. Paikalle voi saapua millä pelillä hyvänsä tai vaikka kävellen. Saastamoisen mukaan hienoa olisi sekin, jos mukaan saataisiin mobilisteja.

Alvettulassa yritetään kehittää kesäksi aina jotain uutta, ja perinteiset markkinat ovat nyt jääneet vähemmälle. Yhdistykseen puheenjohtaja kuitenkin kaipailee lisää jäseniä.

– Pyrimme järjestämään tapahtumia, että pysyisimme elossa. Jos ei tehdä mitään, kylä nuukahtaa Toivoisimme, että seuraava sukupolvi heräisi entistä paremmin kylätoimintaan mukaan, hän sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

2.12.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

4.12.2020