Kaupunkiuutiset

Alvettulassa askarreltiin entisajan joulukoristeita

Alvettulan koulun 5–6-luokkalaiset askartelivat entisajan joulukoristeita tulevana sunnuntaina järjestettävään joulutapahtumaan. Hauholla sijaitseva Halpparin talo pukeutuu entisajan jouluasuun sunnuntaina 17. joulukuuta, kun Kotkon ulkomuseoalueella järjestetään koko perheen tunnelmallinen joulutapahtuma.

Koululaisten näppärien sormien ansiosta Halpparin talon jykevä joulukuusi sai oksilleen koristeekseen niin lippunauhoja, paperirengasketjuja kuin vanhanajan joulukarkkejakin.

Halpparin talo avautuu sunnuntaina tuoden tuulahduksia vanhanajan joulunviettoperinteistä ja -historiasta aina 1900-luvun alkupuolelta 1950-luvulle saakka.

Perinteikkäät joulukoristeet koristavat niin tuvan kuusta kuin kamareiden ikkunoita, lyhdyt ja jätkänkynttilät johdattavat pihapolkua pitkin talolle.

Lapsille on luvassa tonttusatutuokio klo 15 ja joulun tarina klo 16 raottaa ovea talonpoikaiskodin joulunviettoon. Tapahtuma huipentuu joulurauhan julistukseen klo 16.45.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarjolla on lämmintä mehua piparkakkujen kera. Järjestäjinä toimivat Linnaseutu -yhdistys ja Ajan patina -hanke sekä Hauho-Seura.

Tapahtuman lisäksi Halpparin talon ovet ovat avoinna entisajan joulutunnelmointiin jouluviikolla tiistaina 19.12. ja torstaina 21.12. klo 17–19.

Koko perheen joulutapahtuma Kotkon ulkomuseoalueella su 17.12. klo 14–17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset