fbpx
Kaupunkiuutiset

Amerikkalaisen jalkapallon junnutoiminta on vauhdissa

Tänä vuonna ovat monet heränneet tietoisuuteen, että kaupungissa on amerikkalaisen jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla pelaava miesten edustusjoukkue. Tällä hetkellä Vaahteraliigan sarjataulukon puolivälissä olevalla Hämeenlinna Huskiesilla on myös junioritoimintaa neljässä ikäluokassa: U19 (1998 syntyneet ja nuoremmat), U17 (2000- ), U15 (2002-) ja U13 (2004-).

– Mika Lehtiö ja Vesa Launo käynnistivät toiminnan kaksi ja puoli vuotta sitten ja tällä hetkellä meillä on noin 60 junioria, pikkuhurttien vastuuvalmentaja Peter Arkko kertoo.

– Olemme yrittäneet aktiivisesti näkyä tapahtumissa ja esitelleet lajia kouluille. Aika iso osa uusista junnuista tulee meille vielä sitä kautta, että tytöt ja pojat kertovat harrastuksesta kavereilleen.

Vaikka jotkut ikäluokat pelaavat pienemmillä joukkueilla ja kentillä, junnuille ei ole olemassa lajista “pehmoversiota”.

– Amerikkalainen jalkapallo on junioreillakin täyskontaktilaji, mutta pienten ihmisten vauhdilla ja fysiikalla, Arkko sanoo.

– Kun taitoa tulee, niin kaatumistilanteisiin opitaan oikeat tekniikat. Tilastollisesti meillä on vähemmän loukkaantumisia kuin esimerkiksi jääkiekossa.

Arkko aloitti itse jenkkifutiksen Rovaniemellä ja päätyi vuosituhannen vaihteessa pelaamaan Euroliigaa Oslossa. Hän kuului myös maajoukkueeseen ja palkintokaapista löytyy EM-kisojen kultamitali.

– Aktiiviuran jälkeen olin pitkään poissa kuvioista. Kerran sitten oltiin tyttären kanssa katsomassa Huskiesin peliä ja hän sanoi haluavansa kokeilla lajia. Pian oli isovelikin houkuteltu mukaan ja kohta nuorinkin tytär.

– Äkkiähän siinä tuli mieleen, että voisin jeesata, kun tiedän jotain lajista ja olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, vaikka olenkin rakennusalalla. Kun vaimo on seuran juniorivastaava, niin olemme koko perhe nyt mukana touhussa.

Jenkkifutis on monipuolinen joukkuepeli, jossa käytetään käsiä ja jalkoja, juostaan, heitetään, kamppaillaan ja taklataan. Yksi lajin parhaita puolia Arkon mukaan on siinä, ettei harrastajan tarvitse olla ominaisuuksiltaan tai mittasuhteiltaan juuri tietynlainen.

– Pelipaikkoja on monenlaisia ja lajissa pärjäävät isot ja pienet, vahvat tai nopeat. Moni juniori, joka tipahtaa kuvioista jossakin valtakunnan ykköslajissa voi tulla tähdeksi amerikkalaisessa jalkapallossa.

Seuran nettisivut www. huskies.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset