Kaupunkiuutiset

Amfetamiinikuskit liikkeellä

Huumehöyryissä sompaillut mies jäi kiinni kaksi kertaa sunnuntaipäivän aikana. Ensin poliisipartio pysäytti Lahdessa Kiveriönkadulle 25-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton. Huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille, eikä ajo-oikeuttakaan löytynyt. Muutama tunti tämän jälkeen sama mies pysäytettiin Tuulosessa 12-tiellä. Mies vietiin Hämeenlinnan poliisilaitokselle kuulusteltavaksi.

Sunnuntaiaamuyöstä poliisi pysäytti VT 3:lla Tervakoskella henkilöauton tarkastusta varten. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta huumausainepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Tästä matka jatkui poliisin kyydillä verikokeeseen sairaalaan. 80-luvulla syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja kortti jäi poliisille. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Perjantaiehtoona poliisi pysäytti Katumantiellä henkilöauton. 1980-luvulla syntynyt mieshenkilö puhalsi nollat, mutta huumausainepikatesti osoitti positiivista amfetamiinille. Autosta löytyi amfetamiiniksi epäiltyä huumausainetta. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

Samoihin aikoihin poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli lähdössä ravintolan edestä liikkeelle. Paikalle päästyään partio totesi, että taipaleelle on lähdetty. Kuljettajaksi epäilty henkilö löytyi kotiosoitteesta ja hän myönsi autoa ajaneensa. 1990-luvulla syntynyt mieshenkilö vietiin sairaalaan verikokeisiin ja tätä tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Lauantai-iltana rattijuoppo sai Hämeenlinnassa oikein ahaa-idean. Poliisille tuli hätäkeskuksen kautta tehtävän mennä kolaripaikalle Viipurintien ja Aulangontien risteykseen. Paikalta löytyi henkilöauto, jonka perään oli risteyksessä törmännyt toinen henkilöauto. Törmänneen auton kuljettaja oli tapahtuman jälkeen noussut autostaan ja kertonut toiselle osapuolelle nimensä ja puhelinnumeronsa, mutta poistunut sen sileän tien autollaan paikalta. Myöhemmin poliisi löysi kyseisen auton ja tuntomerkkeihin sopivan kuljettajan. Mies puhalsi alkometriin 1,09 promillea. Hänet vietiin sairaalaan verikokeisiin.

Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset