Kaupunkiuutiset

Ammunta opettaa keskittymään

Rivi nuoria poikia sihtaa rauhallisesti maalitauluihin hätiläläisen kerrostalon kellarissa. Laukaukset seuraavat toistaan ja isät tarkkailevat osumia. Meneillään on Hämeenlinnan ampumaseuran junioreiden jatkokurssi, jossa käytössä on enimmäkseen ilmakivääri.

– Seurassamme on 250 jäsentä ja suuntaus on sellainen, että aikuiset alkavat olla vähemmistönä, toiminnanjohtaja Timo Hänninen kertoo.

– Meillä on kuitenkin hyvin aktiivinen naisryhmä ja ikämiehissä on paljon pistooliampujia. Juniorit ovat kuitenkin jatkuvasti kasvava ryhmä ja meillähän on myös edustajat nuorten maajoukkueessa, eli Saana Tattari ja Katariina Laine.

Halpaa huvia

Nuorten kurssit alkavat syksyisin ja ne on suunnattu 8-14 -vuotiaille. Harrastuksen aloittaminen on edullista, sillä aseet, panokset ja kuulosuojaimet saa lainaksi seuralta.

– Vetäjäpulan takia meillä ei ole aikuisten peruskursseja, mutta jos jotain kiinnostaa, autamme kyllä harrastuksen alkuun, puheenjohtaja Antti-Pekka Pieskä lupaa.

– Uskon, että laji kiinnostaisi moniakin, mutta ehkä he vain epäröivät ottaa yhteyttä. Monet nuoret tulevat lajin pariin perheistä, joissa joku jo harrastaa metsästystä tai ammuntaa. Juniorikursseilla vanhempien tulee olla ainakin aluksi mukana, jotta he näkevät, mihin lapsensa tuovat.

Hänninen arvelee ammunnan viehätyksen olevan siinä, että kehitys näkyy nopeasti taululle ilmestyvissä tuloksissa. Hänen mukaansa ampumaseurassa ei ole vilttiketjua ja kaikki ovat tasa-arvoisia tekemisissään.

Juho Niemelä on käynyt junioreiden peruskurssin ja on nyt siirtynyt jatkoryhmään.

– Innostuin veljeni kautta, joka harrastaa ammuntaa, Niemelä sanoo.

– Aion ruveta vielä kilpailemaankin tässä lajissa, sillä minulla on ollut aika hyvä tarkkuus.

Lisätietoa harrastusmahdollisuuksista nettisivulla www.hameenlinnanampumaseura.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset