fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ämyn paketoi Planeetta 9 – Spotifyssa yhtyeen kappaleita on kuunneltu jo satojatuhansia kertoja

Ämyn illan päättävän Planeetta 9 -yhtyeen Jukka Salon ja Ville Kankaanpään mukaan perinteinen festivaali on kuin tatuoitu Hämeenlinnaan. Kuva: Riku Hasari
Ämyn illan päättävän Planeetta 9 -yhtyeen Jukka Salon ja Ville Kankaanpään mukaan perinteinen festivaali on kuin tatuoitu Hämeenlinnaan. Kuva: Riku Hasari

Planeetta 9 on hämeenlinnalais-helsinkiläinen rock-yhtye. Bändin solisti ja basisti Jukka Salo ja Ville Kankaanpää ovat aiemmin käyneet Ämyssä vain nauttimassa musiikista ja tunnelmasta.

Tänä vuonna yhtye saa tänä vuonna kunnian paketoida Ämyrockin festivaalilauantain viimeisenä esiintyjänä.

– Joskus olen soittanut Ämyn jatkoilla, mutta tämä on ensimmäinen kerta itse päälavalla. Aika vanhaksi sai elää ennen kuin varsinainen Ämy-neitsyys meni, Salo toteaa.

Bändikaverit ehtivät soittaa yhdessä jo 2010-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä proge-bändi Helionissa.

Salo asui välissä pitkään pääkaupunkiseudulla, mutta on muuttanut takaisin Hämeenlinnaan. Aiemmin Planeetta 9 on esiintynyt Hämeenlinnassa vain kahdesti, kerran Suistolla ja kerran Aulangolla Apulannan lämmittelijänä.

 

Yhtyeen musiikkia Jukka Salo kuvailee sykkyräisten sielujen hevirockiksi, herkkien runopoikien ja tyttöjen Black Sabbathiksi.

Planeetta 9 perustettiin vanhan iittalalaisen Saarnastuolin raunioille. Saarnastuoli teki ensimmäiset c-kasettinsa jo 1990-luvun alussa, mutta aktivoituivat uudelleen 2012.

– Planeetta 9 on kuitenkin uusi bändi, vaikka ukot ovat jurakaudelta. Kaikilla on vähintään se 20 vuotta soittokokemusta taustalla, Salo kertoo.

Musiikki kumartaa raskaamman doom-rokin suuntaan, mutta yhdistelee elementtejä iskelmästä.

Solisti Jukka Salo kertoo, että musiikki on jäsenilleen myös terapian väline, johon voi kaataa vaikka loskaista virastomateriaalia omasta elämästään. Spotifyssa yhtyeen kappaleita on ehditty kuunnella jo yli 300 000 kertaa.

 

Ämyrock juhlii synttäreitä

Kesäkuun 15. päivänä Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa vietetään Ämyrockin 45-vuotissyntymäpäivää.

Paikallisväriä Ämyssä edustaa Planeetta 9 -yhtyeen lisäksi bluesrock-yhtye Kantatie sekä entinen hämeenlinnalainen, rap-artisti Paleface.

Lavalla soittavat lisäksi punk yhtye Pää kii, Nykyaika ja Samae Koskisen korvalääke.

Ruokapuolen antimina toimivat korealaiset ruuat kasvis- ja sekasyöjille sekä hampurilaiset. Anniskelualueella on sekä suurten että pienien panimoiden tuotteita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset